Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου 2019 14:30

Ημέρα τουρισμού: "Ανάπτυξη παρουσίασε ο τουρισμός τα χρόνια της κρίσης"

Σε μια περίοδο κρίσης για την Ελλάδα η ανάπτυξη του τουρισμού έχει αυξηθεί σημαντικά τόνισε μεταξύ άλλων ο Άρης Ίκκος, επιστημονικός διευθυντής του ΙΝΣΕΤΕ, στην ημερίδα που  έγινε σήμερα , με αφορμή την Ημέρα Τουρισμού, την οποία οργάνωσε το Σχολείο Τουρισμού με την υποστήριξη του ΙΙΕΚ ΟΡΙΖΩΝ, στον πολυχώρο Phaos.

Ειδικότερα  αναφέρθηκαν στην οφέλη του τουρισμού, στην πλευρά της απασχόλησης, ο ρόλος της γυναίκας σε σχέση με τον τουρισμό και γενικά στις επιδράσεις που έχει ο τουρισμός σε τοπικό, εθνικό αλλά και παγκόσμιο επίπεδο.

Μια ενδιαφέρουσα εκδήλωση που εστιάζει στο κεντρικό μήνυμα του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού (UNWTO) για το έτος 2019 : "Τουρισμός και Απασχόληση: Ένας καλύτερος κόσμος για όλους".

Ο στόχος της ημερίδας αυτής είναι η ανάδειξη της οικονομικής, κοινωνικής, πολιτιστικής και πολιτικής συμβολής του τουρισμού στην ευδαιμονία της διεθνούς κοινότητας.

Την εκδήλωση άνοιξαν οι συνιδρυτές του Σχολείου Τουρισμού Κώστας Ανδριανόπουλος και Ανδρέας Ζαγάκος καθώς  μίλησαν  ομιλητές συγκεκριμένα ο  Άρης Ίκκος, ο οποίος παρουσίασε και σχολίασε τα εξαιρετικά ενδιαφέροντα αποτελέσματα της έρευνας για την απασχόληση και ο Αργύρης Νταουλιάρης, ιδρυτής της μεγαλύτερης πλατφόρμας ευρέσεως εργασίας στον τουρισμό.

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα