Παρασκευή, 19 Ιουλίου 2019 10:28

Οδικώς έρχεται στην Ελλάδα τo 29% των τουριστών

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Το 29% των ανθρώπων που επισκέπτονται την Ελλάδα έρχεται οδικώς, αναφέρει έρευνα του ΙΝΣΕΤΕ.

Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για 8,8 εκατ. ταξιδιώτες, που φθάνουν στην χώρα μας κυρίως από τη Σερβία, τη Ρουμανία, τη Βουλγαρία, την Τουρκία, την Αλβανία και τη Βόρεια Μακεδονία. Κεντρικό χαρακτηριστικό των τουριστών που έρχονται οδικώς είναι η δυνατότητα που έχουν να αλλάξουν ή να επιλέξουν προορισμό την τελευταία στιγμή, χωρίς να τους απασχολούν ακυρωτικά κόστη όπως με τα αεροπορικά εισιτήρια. Ως εκ τούτου, το οικονομικό κλίμα που επικρατεί στις αντίστοιχες αγορές, είναι καθοριστικό για τις επιλογές διακοπών που θα κάνουν οι κάτοικοί τους.

Σε ότι αφορά τα στοιχεία του πρώτου εξαμήνου για το 2019, οι οδικές αφίξεις παρουσιάζουν υστέρηση όλους τους μήνες. Η συνολική μείωση ανέρχεται σε 536.000 ή 12% σε σχέση με το πρώτο εξάμηνο του 2018. Η εικόνα όμως δεν είναι ενιαία, καθώς υπάρχουν διαφοροποιήσεις ανά χώρα και μεθοριακό σταθμό που καταγράφονται οι διελεύσεις των επισκεπτών. Για παράδειγμα, σύμφωνα με την έρευνα, οι αφίξεις από την Αλβανία έχουν επανέλθει από τον Μάιο σε θετικούς ρυθμούς, ενώ από τη Βουλγαρία υπάρχει σταθερά αρνητική διψήφια μεταβολή από την αρχή του έτους. Επίσης, οι αφίξεις από τη Βόρεια Μακεδονία είχαν θετικό πρόσημο τον Απρίλιο και τον Ιούνιο και αρνητικό πρόσημο τους υπόλοιπους μήνες, ενώ οι αφίξεις από την Τουρκία αν και είχαν αρνητικό ξεκίνημα, επανήλθαν σε θετικούς ρυθμούς από τον Μάρτιο.

Το 2018 επισκέφθηκαν την Ελλάδα συνολικά 30,3 εκατ. τουρίστες, χωρίς να συμπεριλαμβάνονται τα στοιχεία για την κρουαζιέρα.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2019

Περισσότερο διαβασμένα