Δευτέρα, 08 Ιουλίου 2019 12:40

Το πρόγραμμα τουρισμού SeasonReady συνεχίζεται

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ο Τουριστικός Οργανισμός Πελοποννήσου καλεί τους εποχιακούς εργαζομένους στον κλάδο της φιλοξενίας να παρακολουθήσουν τη συνέχεια του προγράμματος SeasonReady, που γίνεται από τον Τουριστικό Οργανισμό Πελοποννήσου (Ελλάδα), την Ολυμπιακή Εκπαιδευτική και Συμβουλευτική ΕΠΕ (Ελλάδα), την CESIE (Ιταλία), την Confesercenti (Ιταλία) και το Croatian Chamber of Trades and Crafts (Κροατία).

Το Season Ready χρηματοδοτείται από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+ και αποσκοπεί στην ανάπτυξη ενός αποτελεσματικού και βιώσιμου πλαισίου για την συνεχιζόμενη εκπαίδευση και κατάρτιση στον τομέα του τουρισμού και της φιλοξενίας. Συντονιστής του έργου είναι το Ινστιτούτο Τουρισμού της Κροατίας, η διάρκεια του είναι 28 μήνες (Σεπτέμβριος 2017 – Δεκέμβριος 2019) και απευθύνεται κατά κύριο λόγο σε μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις που απασχολούν εποχιακό προσωπικό

Το 2ο Δελτίο Τύπου του SeasonReady – Εκπαίδευση στον χώρο εργασίας για εποχιακούς εργαζόμενους στον κλάδο της φιλοξενίας περιλαμβάνει:

Α) Το εκπαιδευτικό υλικό που αναπτύχθηκε: οι εταίροι του έργου ολοκλήρωσαν την ανάπτυξη του εκπαιδευτικού υλικού για την βελτίωση των δεξιοτήτων των εποχιακά εργαζομένων στο χώρο της φιλοξενίας. Το εκπαιδευτικό περιεχόμενο δομείται σε 6 εκπαιδευτικές ενότητες: Εξυπηρέτηση πελατών, Επικοινωνία, Προσωπική και Επαγγελματική Ανάπτυξη, Λειτουργίες Υποδοχής, Υπηρεσίες Εστίασης, Φροντίδα δωματίων. Αναπτύχθηκε επίσης και οδηγός εκπαίδευσης για τους ενδοεπιχειρησιακούς εκπαιδευτές. Όλο το υλικό είναι διαθέσιμο ΕΔΩ.

Β) Την Πιλοτική εφαρμογή της εκπαίδευσης: Η πιλοτική εφαρμογή της εκπαίδευσης ξεκίνησε από την Ριέκα της Κροατίας στα μέσα Μαΐου 2019 όπου υλοποιήθηκε από το Croatian Chamber of Trades and Crafts. Η αντίστοιχη πιλοτική εφαρμογή στην Ιταλία πραγματοποιήθηκε 14, 23 και 30 Μαΐου 2019, ενώ για την Ελλάδα στα τέλη Μαΐου - αρχές Ιουνίου 2019.

Γ) Την 4η διακρατική συνάντηση του έργου: Στοιχεία σχετικά με την 4η διακρατική συνάντηση του έργου που υλοποιήθηκε στο Ζάγκρεμπ της Κροατίας στις 13 και 14 Ιουνίου 2019. Αντικείμενο συζήτησης της συνάντησης είναι τα αποτελέσματα της πιλοτικής και η ολοκλήρωση του εκπαιδευτικού υλικού του SeasonReady.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν τη σχετική ιστοσελίδα και την αντίστοιχη σελίδα στο Facebook.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2019

Περισσότερο διαβασμένα