Παρασκευή, 09 Νοεμβρίου 2018 13:05

Πλήθος κόσμου στην 34η Φιλοξένια

Η συμμετοχή της Περιφέρειας ως τιμώμενης περιοχής στη φετινή τουριστική έκθεση «Φιλοξένια» της Θεσσαλονίκης αποδεικνύει την δυναμική που αναπτύσσει στον τουρισμό τα τελευταία χρόνια η Δυτική Ελλάδα, γεγονός που αποτυπώνεται και στην σταθερά αυξανόμενη ροή επισκεπτών.
Η «34η Φιλοξένια»  άνοιξε τις πύλες της με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος να υπογραμμίζει  μεταξύ άλλων, ότι «σήμερα η Δυτική Ελλάδα –στο σύνολο της- μπαίνει σε μια εποχή όπου οι πολύχρονες προσπάθειες μας στον τομέα του τουρισμού αρχίζουν ν’ αποφέρουν καρπούς. Χρησιμοποιούμε όλα τα σύγχρονα μέσα που οι νέες τεχνολογίες μάς προσφέρουν ώστε ν’ αναδείξουμε το τουριστικό μας προϊόν.  Επιμένουμε στην τουριστική προβολή».
Στη συνέχεια ο κ. Κατσιφάρας επεσήμανε ότι η Περιφέρεια ενθαρρύνει επενδύσεις που ενισχύουν τις τουριστικές υποδομές, βελτιώνει συνεχώς τις συνθήκες πρόσβασης, την εικόνα και την λειτουργικότητα σημείων που προσελκύουν το ενδιαφέρον των επισκεπτών και εστιάζει συνεχώς στην ανάδειξη και την αξιοποίηση και άλλων περιοχών της Δυτικής Ελλάδος που έχουν δυνατότητες τουριστικής ανάπτυξης.
Παράλληλα, ο Περιφερειάρχης έκανε αναφορά στα μεγάλα έργα υποδομής («Ολυμπία Οδός», «Νέα Οδός», Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου) που έχουν συμβάλλει στην αύξηση των επισκεπτών στην Δυτική Ελλάδα αλλά και σε παρεμβάσεις που έχουν δρομολογηθεί από την Περιφέρεια. Ειδική μνεία έκανε σε δυο πρόσφατες πρωτοβουλίες της Περιφέρειας, την δρομολόγηση της αναβάθμισης των χερσαίων χώρων στο λιμάνι Κατακόλου αλλά και του εκσυγχρονισμού του Χιονοδρομικού Κέντρου Καλαβρύτων.
Ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε και στην συμβολή των αγροδιατροφικών προϊόντων ως στοιχείων ενισχυτικών στην προσέλκυση επισκεπτών στην Δυτική Ελλάδα, μέσω του οινο-γαστρονομικού τουρισμού.
Να σημειωθεί ότι, μεταξύ των άλλων εκδηλώσεων που η Περιφέρεια προγραμματίζει στο πλαίσιο της φετινής «Φιλοξένια» είναι το Σάββατο (15.00) το γαστρονομικό event για τους επισκέπτες της έκθεσης, με την συνεργασία της Λέσχης Αρχιμαγείρων Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδος και Ιονίων Νήσων και της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης και η συμμετοχή της στην εκδήλωση «Οι δρόμοι του κρασιού», την Κυριακή. Στις δυο εκδηλώσεις την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος θα εκπροσωπήσει ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Κωνσταντίνος Μητρόπουλος.  
Στη συνέντευξη Τύπου παρόντες ήσαν επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειάρχης Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας Κωνσταντίνος Καρπέτας, ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Κωνσταντίνος Μητρόπουλος και η Εκτελεστική Γραμματέας της ΠΔΕ Διονυσία Μαράτου.

Δείτε το σχετικό βίντεο


 

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

04/2021

Περισσότερο διαβασμένα