Τετάρτη, 24 Οκτωβρίου 2018 16:03

Αμπελιώνα Μεσσηνίας: Μπαίνει στο δίκτυο μονοπατιών Apollo Trails

Με ένα νέο δίκτυο μονοπατιών εμπλουτίζεται το τουριστικό χαρτοφυλάκιο της Πελοποννήσου, αυτό των Apollo Trails, που φιλοδοξούν με τη σειρά τους να βάλουν ένα λιθαράκι στην ενδυνάμωση των τοπικών κοινωνιών αλλά και στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.

Τα Apollo Trails θα τα περπατήσει ο λάτρης της φύσης στην Αμπελιώνα Μεσσηνίας και αποτελούν έμπνευση και υλοποίηση του Σπύρου Αγγελόπουλου, ιδιοκτήτη του Abeliona Retreat. Πρόκειται για τη boutique μονάδα φιλοξενίας με εναλλακτικό πρόσημο, που βρίσκεται χτισμένη στην καταπράσινη πλαγιά του χωριού και, όπως τονίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Αγγελόπουλος, έμπνευση προς την υλοποίηση αυτής της πρωτοβουλίας αποτέλεσε η ανάγκη για συνέχεια της ύπαρξης αυτού του μικρού χωριού και στο μέλλον. Την ίδια στιγμή, στόχος παραμένει η προσφορά μιας ξεχωριστής εμπειρίας στον επισκέπτη της περιοχής, που δεν θα περιορίζεται στου κλασικού τύπου διαμονή.
Τα Apollo Trails θα είναι, όπως λέει ο κ. Αγγελόπουλος, το πρώτο δίκτυο μονοπατιών που η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα προωθήσει για άμεση πιστοποίηση και ένταξή του στα διευρωπαϊκά δίκτυα μονοπατιών, ως «Μονοπάτι της Πελοποννήσου», εγκαινιάζοντας έτσι έναν νέο στρατηγικό κύκλο στον τομέα του εναλλακτικού τουρισμού. Στόχος του η δημιουργία μιας νέας οικονομίας, μιας νέας ανάπτυξης, η ώθηση σε χωριά που αλλιώς θα ερήμωναν. Ευχή του κ. Αγγελόπουλου είναι τα μονοπάτια να επεκταθούν και να ενωθούν με τα άλλα μονοπάτια στο Μαίναλο, που μέχρι σήμερα οι υπάρχουσες διαδρομές φτάνουν τα 30 χλμ. περίπου.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

04/2021

Περισσότερο διαβασμένα