Δευτέρα, 24 Σεπτεμβρίου 2018 12:38

Νήσος Πρώτη: Μύθοι και ιστορίες του μικρού νησιού της Μεσσηνίας

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

 

Η Πρώτη είναι ένα μικροσκοπικό ακατοίκητο νησί του Ιονίου, απέναντι από τη Μαραθούπολη Μεσσηνίας. Σύμφωνα με το μύθο, πήρε το όνομά της από τον Πρωτέα, γιο του Ποσειδώνα. Αποτελεί πόλο έλξης επισκεπτών όχι μόνο για μπάνιο στη μικρή παραλία με το ναυάγιο, αλλά και για γνωριμία με την πλούσια ιστορία του που έρχεται από πολύ παλιά.

Ξεναγός μας στο ταξίδι της «Εύφορης Γης» στο νησί ήταν ο Γιάννης Τεριζάκης, ιδιοκτήτης τουριστικού σκάφους, ο οποίος μας διηγήθηκε τους μύθους και την ιστορία του νησιού.

Δείτε το βίντεο, πάρτε μία χορταστική γεύση από την πανέμορφη Πρώτη και προγραμματίστε κι εσείς την επίσκεψή σας!

Στο βίντεο που συνοδεύει το ρεπορτάζ θα απολαύσετε υπέροχες εικόνες και θα μάθετε γιατί η Πρώτη λέγεται και Κροκόδειλος, θα ακούσετε τον ρόλο που έπαιξε το νησί στον Πελοποννησιακό Πόλεμο και θα ενημερωθείτε για την αμμουδερή παραλία της Βουρλιάς και το ναυάγιο που βρίσκεται εκεί από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.  Ο κ. Τεριζάκης μιλά επίσης στην κάμερα της «Εύφορης Γης» για τις φώκιες Monachus monachus, για παλιές επιγραφές που είναι χαραγμένες στα βράχια του νησιού από ναυτικούς, για τους πειρατές που δρούσαν στην περιοχή, για τα κατσίκια που είναι τώρα πια οι μοναδικοί κάτοικοι του νησιού, αλλά για έναν… ελέφαντα που βρίσκεται εκεί!

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

01/2019

Περισσότερο διαβασμένα