Τρίτη, 24 Ιουλίου 2018 08:48

Προοπτικές τουριστικής ανάπτυξης της Ηλείας από θαλάσσιο τουρισμό

Στην ημερίδα για τις «προοπτικές τουριστικής ανάπτυξης της Ηλείας μέσω του θαλάσσιου τουρισμού» και στα εγκαίνια της αγροδιατροφικής έκθεσης στο Κατάκολο, παρευρέθη ο Αν. Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιάννης Τσιρώνης, το Σάββατο 21 Ιουλίου το απόγευμα.

Ο Αν. Υπουργός κατά την ομιλία του αναφέρθηκε στο θέμα της προβολής και προώθησης των τοπικών αγροτικών προϊόντων και της γαστρονομίας, τονίζοντας ότι αυτό θα πρέπει να γίνεται και εντός του κρουαζιερόπλοιου και πολύ νωρίτερα από τις εταιρίες κρουαζιέρας, όπου πρέπει να φροντίσουμε να μπαίνει στο πρόγραμμά τους, όπως γίνεται με άλλες περιοχές που έχουν αναπτύξει το θαλάσσιο τουρισμό. Μέχρι σήμερα, τα χρήματα που αφήνουν οι τουρίστες σε αυτόν τον τομέα στη χώρα μας, είναι ελάχιστα.

Ο Γιάννης Τσιρώνης αναφέρθηκε επίσης στην ανάγκη αξιοποίησης της Natura με την υπογραφή του Π.Δ, που θα μπορούσε να αφήνει στη χώρα μας τουλάχιστον 15 δις ευρώ ετησίως. Ο αλιευτικός τουρισμός όπως έφερε ως παράδειγμα, είναι ανύπαρκτος στην Ελλάδα, ενώ θα μπορούσε ο ξένος επισκέπτης να νοικιάζει ένα ψαροκάικο ή ένα ιστιοπλοϊκό και με τους ψαράδες που γνωρίζουν τους ψαρότοπους της περιοχής να ψαρεύουν και να μαγειρεύουν στη συνέχεια τα ψάρια τους. Το ίδιο θα μπορούσε να συμβεί με την γνωριμία των ξένων με τους υδροβιότοπους μας, όπως την λίμνη Μουριά, για την οποία τόνισε ότι πρέπει να προχωρήσει ο επαναπλημμυρισμός της και ότι με την συνεργασία όλων, πέρα από κομματικές ταμπέλες, μπορεί να προχωρήσει.

Την Κυριακή 22 Ιουλίου το πρωί ο Αν. υπουργός είχε συνάντηση στον Αγ. Ιωάννη Πύργου με τον Φυσιολατρικό Σύλλογο «Φίλοι της λίμνης Μουριάς», στην οποία συζητήθηκαν οι προϋποθέσεις του επαναπλημμυρισμού της λίμνης. Μετά την συνάντηση ο Αν. Υπουργός δήλωσε ότι ο μελετημένος επαναπλημυρισμός της λίμνης Μουριάς, μαζί με την ορθή χωροθέτηση των χρήσεων γης στην περιοχή της και την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου της, μπορούν και πρέπει να αποτελέσουν την μεγάλη ευκαιρία για μια ουσιαστική ώθηση προς τα μπρος, τόσο από πλευράς αναβάθμισης της φύσης, όσο και σε ό,τι αφορά το μικροκλίμα, τα υπόγεια νερά, τον τουρισμό και τις ευκαιρίες αναψυχής. Τόνισε τέλος ότι η πολιτική συγκυρία είναι ιδανική και ο οδικός χάρτης των περαιτέρω ενεργειών έχει πλέον σχηματοποιηθεί.

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

04/2021

Περισσότερο διαβασμένα