Πέμπτη, 03 Αυγούστου 2023 15:20

Ένωση Ξενοδόχων Μεσσηνίας: Ανάγκη αποφάσεων για το μέλλον του τουρισμού στην περιοχή

Προβληματισμούς για το μέλλον του τουρισμού στη Μεσσηνία και την ανάγκη αποφάσεων αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή της η Ένωση Ξενοδόχων Μεσσηνίας.

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση:

Η Νέα Εποχή που προδιαγράφεται εν όψει των περιφερειακών εκλογών σηματοδοτείται από την ανάγκη λήψης γενναίων αποφάσεων σε ότι αφορά το μέλλον του τουρισμού στη Μεσσηνία και στην Πελοπόννησο , γενικότερα. Ως Ένωση Ξενοδόχων Μεσσηνίας έχομε επανειλημμένα επισημάνει την υστέρηση που γνωρίζει η περιοχή σε επίπεδο ανάπτυξης, ώστε να καταστεί τουριστικός προορισμός , με δεδομένο τον πλούτο του τουριστικού της προϊόντος και των συγκριτικών πλεονεκτημάτων που διαθέτει και που συνάδουν με τις νέες ποιοτικές τάσεις που αναδύονται διεθνώς στον τομέα της ζήτησης.

Χωρίς να υποτιμούμε την αξία και τη συμβολή του εσωτερικού τουρισμού, έχουμε αναδείξει ως βασική προϋπόθεση τόσο της επέκτασης της τουριστικής περιόδου όσο και της ενίσχυσης των εσόδων, την προσφυγή στις αγορές ενδιαφέροντος του εξωτερικού. Ωστόσο, για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος απαιτείται η ενίσχυση και βελτίωση των υποδομών πρόσβασης στην περιοχή , με κύρια αυτήν του αεροδρομίου ως βασικής πύλης εισόδου του εισερχόμενου τουρισμού. Και, παρά το γεγονός ότι έχει δρομολογηθεί τόσο το θέμα της ιδιωτικοποίησής του αεροδρομίου Καλαμάτας είναι απολύτως αναγκαία η εκτέλεση έργων βελτίωσης καθώς και στελέχωσης με ανθρώπινο δυναμικό, δεδομένου ότι η μη επέκταση και η έλλειψη χώρων στάθμευσης των αεροσκαφών αποτελούν τις κύριες αιτίες που αποτρέπουν τις αεροπορικές εταιρίες για νέες πτήσεις charter και δρομολόγια προς την Καλαμάτα.

Σε προγενέστερες συζητήσεις που είχαμε με αρμόδιους παράγοντες του Υπερταμείου και της ΥΠΑ, γνωρίζουμε ότι έχει ολοκληρωθεί ο σχετικός φάκελος και βρίσκεται στη διαδικασία υλοποίησης των συμπληρωματικών έργων υποδομής, χωρίς όμως να έχει σημειωθεί πρόοδος. Έχοντας γνώση από τις καθυστερήσεις που αναγκαστικά προκαλούν οι γραφειοκρατικές διαδικασίες και με την απειλή απώλειας μιας ακόμη τουριστικής περιόδου, αναμένουμε με προσδοκία την επικείμενη επίσκεψη του νυν και του πρώην Πρωθυπουργού κ .κ. Κυριάκου Μητσοτάκη και Αντώνη Σαμαρά στην περιοχή μας με την ευκαιρία της υποστήριξης της υποψηφιότητας του κ. Δημήτρη Πτωχού εκ μέρους της Νέας Δημοκρατίας. Προσβλέπουμε δε, στη θετική, εκ μέρους τους , ανταπόκριση των αιτημάτων μας, δεδομένου ότι είναι και οι δύο γνώστες του προβλήματος και επομένως δεν χρειάζεται περαιτέρω υποστήριξη από την πλευρά μας για την αναγκαιότητα άμεσης λήψης αποφάσεων.

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα