Σάββατο, 12 Μαϊος 2018 09:55

Η συμφωνία Μυκόνου - Κίνας επιμηκύνει την τουριστική περίοδο

Ένα ακόμα σημαντικό βήμα για την περαιτέρω προβολή της Μυκόνου στην κολοσσιαία αγορά της Κίνας και την επίτευξη της επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου του νησιού, πραγματοποιήθηκε με την υπογραφή του συμφώνου συνεργασίας από τον δήμαρχο Μυκόνου Κωνσταντίνο Κουκά.

 Ο δήμαρχος Μυκόνου υπέγραψε Μνημόνιο Συμφωνίας με τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας, παρουσία του Γενικού Γραμματέα του Κομμουνιστικού Κόμματος Πεκίνου και μέλους του Πολιτικού Γραφείου και της Κεντρικής Επιτροπής του Κ.Κ. Κίνας Cai Qi, του Γενικού Γραμματέα Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Λευτέρη Κρέτσου και του Κινέζου Πρέσβη στην Ελλάδα Zou Xiaoli.

Στα πλαίσια της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στη Μύκονο στις 14 Απριλίου 2018 με τον Πρέσβη της Κίνας Zou Xiaoli, διατυπώθηκαν πολλές σημαντικές σκέψεις αναφορικά με την υλοποίηση κοινών ενεργειών οι οποίες θα συμβάλλουν στην τουριστική προβολή της Μυκόνου και της Δήλου στην Κίνα, έχοντας ως στόχο την προσέλκυση Κινέζων επισκεπτών, ιδιαίτερα τους μήνες Φεβρουάριο-Μάρτιο και Οκτώβριο-Νοέμβριο και την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου του νησιού.

Συγκεκριμένα, στα πλαίσια της Ελληνοκινεζικής φιλίας, διατυπώθηκε η από κοινού επιθυμία και προφορική συμφωνία να υλοποιηθούν άμεσα ενέργειες οι οποίες έχουν ως σκοπό την ενδυνάμωση της συνεργασίας της Κίνας με τη Μύκονο στον τομέα της τουριστικής προβολής, με βασικό σημείο αναφοράς τον αρχαιολογικό θησαυρό της Δήλου.

Προς αυτή την κατεύθυνση συντάχθηκε και υπεγράφη την Τετάρτη 9 Μαΐου 2018, σύμφωνο συνεργασίας ανάμεσα στο Δημοτικό Γραφείο Τύπου, Δημοσίευσης, Ραδιοφωνίας, Κινηματογράφου και Τηλεόρασης του Πεκίνου με τον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Μυκόνου.

Ο Δήμαρχος Μυκόνου κ. Κωνσταντίνος Κουκάς δήλωσε μετά την υπογραφή του Συμφώνου Συνεργασίας: «Πρόκειται για την έναρξη μιας άκρως σημαντικής συνεργασίας, για την τουριστική προβολή της Μυκόνου και της Δήλου, στην Κίνα των 2 δις κατοίκων!Πρωταρχικός στόχος της Δημοτικής Αρχής από την ημέρα που αναλάβαμε τη διοίκηση του Δήμου, ήταν και παραμένει η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου. Θεωρώ πως αυτή η συμφωνία αποτελεί ακόμα ένα σημαντικό βήμα προς αυτή την κατεύθυνση».

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

04/2021

Περισσότερο διαβασμένα