Σάββατο, 25 Νοεμβρίου 2017 17:02

Διημερίδα στη Μελβούρνη της Αυστραλίας για τον Τουρισμό Υγείας στην Ελλάδα

Η ανάδειξη της Ελλάδας σε κορυφαίο προορισμό, στον παγκόσμιο χάρτη του τουρισμού υγείας είναι ο στόχος διημερίδας που πραγματοποιείται στη Μελβούρνη της Αυστραλίας, από το Διεθνές Κέντρο Τουρισμού Υγείας και το Παγκόσμιο Ινστιτούτο Ελλήνων Γιατρών, σε συνεργασία με την Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης και τον Ελληνικό Ιατρικό Σύλλογο Μελβούρνης.

Η διημερίδα που διεξάγεται σήμερα και αύριο, είναι υπό την αιγίδα της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος και του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών.

Η Μελβούρνη είναι ο τέταρτος σταθμός μετά τη Νέα Υόρκη, το Μόντρεαλ και το Σικάγο όπου πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία ανάλογες εκδηλώσεις πριν από μερικούς μήνες.

Στο συνέδριο συμμετέχουν επιφανή μέλη της επιστημονικής και επιχειρηματικής κοινότητας της Ελλάδας και της Αυστραλίας, μέλη της κυβέρνησης της Αυστραλίας, εκπρόσωποι εταιριών που δραστηριοποιούνται στο χώρο του τουρισμού και της υγείας, καθώς και ΜΜΕ από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Οι ομιλητές τόνισαν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας μας και ανέπτυξαν το σχέδιο δράσης, για την αύξηση του μεριδίου της Ελλάδας, στο τζίρο της παγκόσμιας αγοράς του τουρισμού υγείας, ο οποίος όπως έδειξαν νεότερες έρευνες, ξεπερνά σε ετήσια βάση τα 100 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ αναμένεται ετήσια αύξηση κατά 15%-25%.

Ο κ. Γιώργος Πατούλης Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, του ΙΣΑ, του Διεθνούς Κέντρου Τουρισμού Υγείας και του Παγκόσμιου Ινστιτούτου Ελλήνων Γιατρών, αναφέρθηκε στην ανάγκη εκπόνησης ενός ολοκληρωμένου στρατηγικού σχεδίου για την ανάπτυξη του τουρισμού υγείας στην Ελλάδα, στο οποίο θα γίνεται χαρτογράφηση του ανταγωνισμού, αλλά και των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της πατρίδας μας.

«Η δημιουργία ισχυρού brand και φήμης της Ελλάδας ως ελκυστικού προορισμού τουρισμού υγείας είναι κρίσιμη για την επιτυχία της νέας στρατηγικής. Θέτουμε ως προτεραιότητα την κινητοποίηση και ενθάρρυνση της συμπαράστασης του απόδημου Ελληνισμού, με σκοπό οι Έλληνες του εξωτερικού, να συνδράμουν σαν πρέσβεις καλής θέλησης, καταναλωτές, πάροχοι, χορηγοί, επενδυτές», τόνισε ο κ. Πατούλης.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης Βασίλης Παπαστεργιάδης, επισήμανε ότι η Αυστραλία είναι μια δυναμική αγορά από την οποία η Ελλάδα μπορεί να επωφεληθεί, καθώς πολλοί Αυστραλοί ασθενείς ταξιδεύουν στο εξωτερικό. Επίσης ανέφερε ότι η συνεργασία των δύο χωρών είναι άριστη και σε αυτό έχει συμβάλλει η δυναμική ελληνική κοινότητα, η οποία θα στηρίξει την προσπάθεια ανάπτυξης του ιατρικού τουρισμού που αποτελεί εθνικό στόχο.

Χαιρετισμό απηύθυναν μεταξύ άλλων η Γενική Πρόξενος της Ελλάδας στη Μελβούρνη Χριστίνα Σημαντιράκη, η οποία χαρακτήρισε τον τουρισμό υγείας βασικό πυλώνα ανάπτυξης και τόνισε ότι έχει ήδη ξεκινήσει εκστρατεία ενημέρωσης στην Αυστραλία για την προώθηση του θεματικού τουρισμού.

Επίσης ο Marinis Pirpiris, Πρόεδρος της Ελληνικής Ιατρικής Εταιρείας της Αυστραλίας, ο Αrthur Baoustanos, Πρόεδρος του Ελληνοαυστραλιανού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, ο Κωνσταντίνος Δήμτσας, Γενικός Διευθυντής «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» κ.α

Στο περιθώριο της διημερίδας ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ και του ΙΣΑ Γιώργος Πατούλης είχε συνομιλίες με ομογενείς, μέλη της κυβέρνησης και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Αυστραλίας που συμμετείχαν στην εκδήλωση. Ειδικότερα θέματα κοινού ενδιαφέροντος συζητήθηκαν με τον πρώην υπουργό Τουρισμού και Πολιτισμού της Βικτώριας Ιωάννη Πανταζόπουλο, τον βουλευτή της έδρας του Oakleigh Σταύρο Δημόπουλο και το μέλος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Βικτώριας, πρώην Δήμαρχο του Fitzroy, Δημοτικό Σύμβουλο του Μanninham Μιχάλη Ζαφειρόπουλο.

Στη συνέχεια σε κλίμα συναισθητικής φόρτισης, ζευγάρια που έγιναν γονείς με εξωσωματική γονιμοποίηση που πραγματοποιήθηκε στην Ελλάδα, διηγήθηκαν την εμπειρία τους και εξέφρασαν την ευγνωμοσύνη τους στους Έλληνες επιστήμονες.

Ο κ. Κωνσταντίνος Πάντος, αντιπρόεδρος του Παγκόσμιου Ινστιτούτου Ελλήνων Ιατρών και Γενικός Γραμματέας Ελληνικής Εταιρείας Αναπαραγωγικής Ιατρικής επισήμανε ότι: «Οι Έλληνες επιστήμονες που δραστηριοποιούνται σε διάφορες χώρες του κόσμου και ανήκουν στον Παγκόσμιο Ινστιτούτο Ελλήνων Ιατρών είναι αυτοί που με την αξιοπιστία τους βοηθούν στην εδραίωση της εμπιστοσύνης του διεθνούς κοινού για τις υπηρεσίες που προσφέρει η Ελλάδα στο κομμάτι του ιατρικού τουρισμού.»

Να σημειωθεί ότι επιφανή μέλη της επιστημονικής κοινότητας έκαναν τοποθετήσεις σχετικά με το υψηλό επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας στην Ελλάδα και τις δυνατότητες που μπορούν να αξιοποιήσουν οι πολίτες της Αυστραλίας.

Ειδικότερα, πραγματοποίησαν ομιλίες οι κάτωθι:

Πέτρος Μαμαλάκης, Γενικός Γραμματέας I.H.T.C., Ιδρυτής & Δ/νων Σύμβουλος Vitabooking.co : «Ο κόμβος του Τουρισμού Υγείας www.vitabooking.com»

Νικόλαος Σ. Κουβελάς, αναπλ. Καθηγητής Οδοντιατρικής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Πρόεδρος Ομίλου Οδοντιατρικού Τουρισμού Αθηνών, πρόεδρος EURODENTICA : «Γιατί να φτιάξω τα δόντια μου στην Ελλάδα»

Σταύρος Τομπρής, MD, PhD, DDS, Γναθοπροσωπικός Χειρουργός Διευθυντής Κλινικής Γναθοπροσωπικής Χειρουργικής Ευρωκλινικής Αθηνών, Διευθυντής European Vascular Anomalies clinic: "Η θεραπεία των αιμαγγειωμάτων και των αγγειακών παραμορφώσεων του προσώπου στην Ελλάδα.»

Σωτήρης Τσιούμας, Πρόεδρος Ελληνικής Αισθητικής και μη Επεμβατικής Χειρουργικής, Οφθαλμολόγος-Οφθαλμοπλαστικός,συμβασιούχος Καθηγητής Αισθητικής Ιατρικής του πανεπιστημίου Camerino Ιταλίας: «Αισθητική ιατρική κ αναίμακτη χειρουργική»

Λυδία Ιωαννίδου - Μουζάκα, ε. Καθηγήτρια Ιατρικής Σχολής Παν/μίου Αθηνών, Χειρούργος–Γυναικολόγος, Μαστολόγος-Ογκολόγος , πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Μαστολογίας: «Από το Α έως το Ω στη διάγνωση και τη διαχείριση των ασθενειών του μαστού"

Λίνα Ευγενή, Βιολόγος Αναπαραγωγής, Διευθύντρια Τράπεζας Σπέρματος «ΚΡΥΟΓΟΝΙΑ»: «Ανδρική Γονιμότητα: Διαγνωστική Αξιολόγηση – Προστασία – Λύσεις»

Καθηγητής Κωνσταντίνος Κουσκούκης, Δερματολόγος, Νομικός,πρόεδρος της Ελληνικής Ακαδημίας Θερμικής Ιατρικής, αντιπρόεδρος του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου: "Προτάσεις και στρατηγικές επενδύσεων, για την υγειονομική περίθαλψη και τον Θερμαλισμό"

Σοφία Καλανταρίδου, MD, PhD., Καθηγήτρια Μαιευτικής-Γυναικολογίας και Στείρωσης της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Β’ Μαιευτική και Γυναικολογική Κλινική Πανεπιστημίου Αθηνών Νοσοκομείο Αρεταίειο: «Από τον Ιπποκράτη στους σύγχρονους ερευνητές των Ελληνικών Ιατρικών Σχολών: ένα ταξίδι καινοτομίας και παροχής υγειονομικής περίθαλψης στους Έλληνες της οικονομικής κρίσης»

Δρ. Δημήτρης Τσουκαλάς MD, πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Διατροφικής Ιατρικής. Ε.Ι.Νυ.Μ: «Τι είναι η Μεταβολομική Ιατρική»

Δρ. Νίκος Λολατζής, MBBS FRCOG FRANZCOG, IVF Specialist, Διευθυντής του" Centre for Infertility Solutions": "Υπογονιμότητα - υπάρχει πάντα μια λύση»

Δρ. Αλεξάνδρα Μαστρογιαννάκη- Μαρίνη, Ιατρός Μικροβιολόγος - Βιοπαθολόγος, πρώην Διευθύντρια Εργαστηριακής Αιματολογίας στο Γενικό Νοσοκομείο Κυπαρισσίας,τέως ιατρός στο νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία»Αθηνών, Μέλος των Med-Professionals. Εργαστήριο«ΑΝΑΛΥΣΗ»(Μικροβιολογικό,Βιοχημικό,Ανοσοαιματολογικό, Ορμονολογικό)Κυπαρίσσια Μεσσηνία: «Ιατρικός Τουρισμός και Κυπαρισσία Μεσσηνίας. Ιδανικός προορισμός. Τόπος να ζεις και να επισκέπτεσαι.»

Δρ Joel Bernstein, Ειδικός Γονιμότητας, Ιατρικός Διευθυντής του Monash IVF Bondi Junction so BSc, MBBCh (Wits) FRCOG, FRANZCOG: "Αναπαραγωγικός Τουρισμός: 17 χρόνια και 300 μωρά αργότερα!"

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

04/2021

Περισσότερο διαβασμένα