Πέμπτη, 23 Νοεμβρίου 2017 11:33

Ο Δήμος Μονεμβασίας στην Philoxenia 2017

Στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού Philoxenia συμμετείχε για μία ακόμη χρονιά ο Δήμος Μονεμβασίας, μέσω της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής του.

Η έκθεση πραγματοποιήθηκε στο Διεθνές Εκθεσιακό & Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης, κατά το διάστημα 10-12 Νοεμβρίου, παράλληλα με την Διεθνή Έκθεση Ξενοδοχειακού και Επαγγελματικού Εξοπλισμού Hotelia.

Στην 33η Philoxenia, εκπροσωπήθηκε όλη η τουριστική Ελλάδα, καθώς συμμετείχαν στη φετινή διοργάνωση και οι 13 Περιφέρειες, αλλά και πολλοί τουριστικοί δήμοι, ενώ οι επισκέπτες του τουριστικού εκθεσιακού “διδύμου” Philoxenia - Hotelia ανήλθαν στους 20.000.

Στο πλαίσιο της έκθεσης, μέσω του προγράμματος “hosted buyers”, ο εκπρόσωπος του Δήμου Μονεμβασίας Δημήτρης Πολλάλης, είχε την ευκαιρία να έρθει σε επαφή με μεγάλους ταξιδιωτικούς οργανισμούς και να πραγματοποιήσει παράλληλα, μέσω προκαθορισμένων ραντεβού, 23 “b2b” συναντήσεις με επαγγελματίες του τουριστικού κλάδου, οι οποίοι προέρχονταν από τους χώρους των Tour Operators, Mice, Corporate και Media, από χώρες όπως η Γερμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γαλλία, η Ρωσία, η Σερβία, ο Λίβανος, η Νορβηγία, η Σουηδία, η Κίνα, η Πολωνία, η Ουγγαρία, η Ρουμανία και η Βουλγαρία.

Οι δυνατότητες και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του τόπου αλλά και η ποικιλομορφία του τουριστικού προϊόντος της περιοχής, ήταν τα θέματα της συζήτησης που αναδείχτηκαν κατά τη συνάντηση με τους “hosted buyers”, με απώτερο σκοπό τη συνεργασία, την αύξηση του τουριστικού ρεύματος και την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.

Στους επισκέπτες και τα τουριστικά γραφεία, διανεμήθηκε προωθητικό υλικό, ενώ θεματικά videos του Δήμου Μονεμβασίας προβάλλονταν καθ’ όλη τη διάρκεια της έκθεσης, κεντρίζοντας το ενδιαφέρον των περαστικών.

Την ανάπτυξη του τουρισμού 365 ημέρες το χρόνο και την καθιέρωση της Ελλάδας ως ένα κορυφαίο παγκόσμιο ελκυστικό προορισμό, που προσφέρει ολοκληρωμένες αυθεντικές βιωματικές εμπειρίες, επισήμανε από το βήμα των εγκαινίων των εκθέσεων Philoxenia και Hotelia η Υπουργός Τουρισμού  Έλενα Κουντουρά, η οποία επισκέφτηκε το περίπτερο του Δήμου Μονεμβασίας. Το περίπτερο επισκέφτηκαν επίσης, η Αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας Ντία Τζανετέα, η Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος Τουρισμού Λακωνίας Μαντώ Μπελεγρή, δήμαρχοι από όλη την επικράτεια, τουριστικοί φορείς και πλήθος κόσμου.

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα