Πέμπτη, 04 Ιουλίου 2019 12:20

Έπιασαν δουλειά οι δημοτικοί πυροφύλακες στην Καλαμάτα

Έπιασαν δουλειά στον Δήμο Καλαμάτας 24 εργάτες πυροπροστασίας, ενώ σύμφωνα με τον δήμο, τις επόμενες ημέρες θα προστεθούν σε αυτούς άλλοι 16.

Οι δημοτικοί πυροφύλακες θα στελεχώσουν τις Δημοτικές Κοινότητες Καλαμάτας και Βέργας, καθώς και όλες τις Τοπικές Κοινότητες μέχρι τις 31 Αυγούστου, ενώ είναι δυνατή η παραμονή τους σε υπηρεσία για ακόμη έναν μήνα, αν κριθεί απαραίτητο.

Ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας ζήτησε από τους νέους εργαζόμενους να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους για τον καθαρισμό από την ανεπιθύμητη βλάστηση της περιοχής ευθύνης τους, να ενημερώνουν τους κατοίκους για τον καθαρισμό οικοπέδων και την τήρηση άλλων μέτρων πυροπροστασίας, να επιτηρούν τον χώρο και να βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία με τη Δημοτική Υπηρεσία και την Πυροσβεστική για την κατάσβεση ενδεχόμενης πυρκαϊάς.

Στόχος των δημοτικών πυροφυλάκων είναι η έγκαιρη παρέμβαση, η οποία έχει ευεργετικά αποτελέσματα στην προστασία του περιβάλλοντος και της περιουσίας, ιδιωτικής και δημόσιας. Οι δημοτικοί πυροφύλακες έχουν ήδη λάβει τη στοιχειώδη εκπαίδευση και έχουν στη διάθεσή τους μέσα (οχήματα, εργαλεία, υλικά ατομικής προστασίας κ.λπ.) για την εκτέλεση του έργου τους.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/2019

Περισσότερο διαβασμένα