Κυριακή, 23 Ιουνίου 2019 13:20

Καλαμάτα: Καρέ - καρέ η ανέλκυση του "Αldamir Μustafa" από το λιμάνι (Βίντεο - Φωτογραφίες)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ένα ακόμα παροπλισμένο σκάφος συμπληρώνει από σήμερα το πρωί τη "συλλογή" των σαπιοκάραβων που φυλάσσονται στο χερσαίο τμήμα του λιμανιού της Καλαμάτας, μετά την επιτυχημένη ανέλκυσή από το νερό του ταχύπλοου που είχε κατασχεθεί το 2015 για μεταφορά μεταναστών. Το "Αldamir Μustafa", το οποίο έβαζε νερά και κινδύνευε να βουλιάξει μέσα στο λιμάνι τις τελευταίες ημέρες, τις τελευταίες ημέρες, απομακρύνθηκε με μέριμνα του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, από γερανό που ήρθε σήμερα το πρωί από την Τρίπολη, με τη συμβολή ρυμουλκού, δύτη και στελεχών του Λιμεναρχείου Καλαμάτας. Τώρα μένει να κινηθούν οι διαδικασίες από το Λιμενικό Ταμείο, όπως δεσμεύεται ο πρόεδρος Σαράντος Μαρινάκης, προκειμένου να καταστραφούν πιθανότατα τα κουφάρια που έχουν μετατρέψει το λιμάνι σε νεκροταφείο σκαφών. Οι διαδικασίες δεν αποκλείεται να κινηθούν εντός των επόμενων εβδομάδων.

Η επιχείρηση ανέλκυσης ήταν ιδιαίτερα απαιτητική, δύσκολη και επικίνδυνη, καθώς πρόκειται για ένα σκάφος που ζυγίζει 45 τόνους και η κατάστασή του μετά τη μακρά παραμονή του στη θάλασσα δεν είναι η καλύτερη δυνατή.

Η επόμενη πρόκληση είναι να αντιμετωπιστούν οι γραφειοκρατικές διαδικασίες και να ληφθούν αποφάσεις για τα σκάφη αυτά που είναι κατασχεμένα από τον ΟΔΔΥ και βρίσκονται είτε μέσα είτε έξω από το νερό.

Ρεπορτάζ: Κέλλυ Δημητρούλια

Δείτε το βίντεο: Καρέ - Καρέ η επιχείρηση ανέλκυσης

Δείτε το βίντεο: Οι δεσμεύσεις του Λιμενικού Ταμείου για την απομάκρυνση των σαπιοκάραβων του λιμανιού

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Περισσότερο διαβασμένα