Παρασκευή, 26 Απριλίου 2019 13:25

Ελληνική Ομάδα Διάσωσης: Εκπαιδευτική ημερίδα για την προστασία από φυσικές καταστροφές

Εκπαιδευτική ημερίδα με θέμα την προστασία από φυσικές καταστροφές πραγματοποιεί στις 5 Μαΐου, στη Θεσσαλονίκη, η εθελοντική οργάνωση Ελληνική Ομάδα Διάσωσης.

Οι σωστοί τρόποι πρόληψης, διαχείρισης μίας έκτακτης ανάγκης και αντιμετώπισης των επιπτώσεων μετά από μία φυσική καταστροφή, όπως η πυρκαγιά, ο σεισμός και η πλημμύρα θα βρεθούν στο επίκεντρο της ανοιχτής για το κοινό ημερίδας. Οι συμμετέχοντες θα μπορούν επίσης να ενημερωθούν για την παροχή Πρώτων Βοηθειών σε περιπτώσεις τραυματισμού.

Στόχος της εκπαιδευτικής δράσης, σύμφωνα με την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, είναι και η ευαισθητοποίηση και ενεργοποίηση των πολιτών στον τομέα της πρόληψης, προκειμένου να μειωθούν στο μέτρο του δυνατού οι ανθρωπογενείς καταστροφές που συχνά πλήττουν τη χώρα μας.

Η ημερίδα θα διεξαχθεί την Κυριακή 5 Μαίου στο κινηματοθέατρο Αλέξανδρος και θα υπάρχει διερμηνεία στην ελληνική νοηματική γλώσσα.

Την εκδήλωση που διοργανώνεται στο πλαίσιο του προγράμματος “Act to Protect” που υλοποιεί η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης και χρηματοδοτεί η Παπαστράτος υποστηρίζουν το Κέντρο Πολιτισμού Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, κινηματοθέατρο «Αλέξανδρος» και το Εθνικό Ίδρυμα Κωφών.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει την διεξαγωγή 24 ενημερωτικών ανοιχτών ημερίδων με εισηγητές της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης σε όλη την Ελλάδα από τον Μάιο έως τον Σεπτέμβριο.

Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης (ΕΟΔ) είναι εθελοντική οργάνωση έρευνας και διάσωσης, τα μέλη της οποίας συμμετείχαν σε επιχειρήσεις από το 1978, ενώ από το 1994 λειτουργεί με τη μορφή σωματείου. Έχει έδρα τη Θεσσαλονίκη και διαθέτει 31 παραρτήματα σε όλη την Ελλάδα.

ΑΠΕ ΜΠΕ

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ANTHOKOMIKH 2024

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα