Παρασκευή, 31 Αυγούστου 2018 11:49

Υπόμνημα της ΑΔΕΔΥ Μεσσηνίας για τη λειτουργία των ΚΔΑΠ

To NT της ΑΔΕΔΥ Μεσσηνίας θεωρεί απαράδεκτη την εξαίρεση των μητέρων που εργάζονται στο δημόσιο τομέα από την δωρεάν συμμετοχή των παιδιών τους στα ΚΔΑΠ μέσω της ΕΕΤΑΑ.

Πρόκειται για μια παράλογη όσο και ακατανόητη απόφαση, η οποία ουσιαστική αποκλείει την εναρμόνιση της οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής των γυναικών, όπως υπόσχεται η εν λόγω δράση. Χιλιάδες μητέρες δημόσιοι υπάλληλοι, που εργάζονται σε νοσοκομεία, σε σώματα ασφαλείας, σε υπηρεσίες πολιτικής προστασίας, που εργάζονται σε βάρδιες είναι αναγκασμένες να επιβαρύνουν τον οικογενειακό τους προϋπολογισμό, προκειμένου να εξασφαλίσουν μια ασφαλή και δημιουργική απασχόληση για τα παιδιά τους. Επιπρόσθετα, με την αναφορά για δημιουργική απασχόληση των παιδιών εννοείται και η εκπλήρωση του παιδαγωγικού έργου των ΚΔΑΠ. Επομένως, ο αποκλεισμός παιδιών από τα προγράμματα λειτουργίας των κέντρων αυτών τους στερεί το δικαίωμα της πνευματικής εξέλιξης και δημιουργίας. 

Ζητείτε, λοιπόν, από όλους τους αρμόδιους φορείς να καταργήσουν αυτή την απαράδεκτη διάκριση, ώστε να μπορούν όλες ανεξαιρέτως οι μητέρες – εργαζόμενες να επωφελούνται αυτών των ομολογουμένως πολύ θετικών δράσεων.

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ANTHOKOMIKH 2024

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα