Κυριακή, 04 Φεβρουαρίου 2024 19:39

Πώς νόθευε ελαιόλαδο χωρίς να έχει ούτε γραμμάριο λάδι από ελιές ο 48χρονος στην Αττική

Ένας 48χρονος συνελήφθη για παρασκευή και διάθεση νοθευμένου ελαιόλαδου, έχοντας στην κατοχή του πάνω από 20.000 λίτρα άλλων ελαίων και ουσιών και αρωματισμένων σας καρπό ελιάς άλλων ουσιών, μαζί με εκατοντάδες τενεκέδες. Σύμφωνα με την Αστυνομία, η διακίνηση του νοθευμένου προϊόντος γινόταν σε περιοχές της Αττικής. 

Ειδικότερα, από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας, πρωινές ώρες την Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 2024, σε περιοχή της Δυτικής Αττικής, συνελήφθη 48χρονος ημεδαπός, για παράβαση της νομοθεσίας που αφορά στη νόθευση τροφίμων.
Προηγήθηκε καταγγελία και παράλληλη συνδυαστική προδικαστική έρευνα, από την οποία προέκυψε ότι ο 48χρονος διαθέτει χώρο σε περιοχή της Δυτικής Αττικής, όπου αφού προμηθευόταν ποσότητα ειδικής ουσίας από τη Βόρεια Ελλάδα, την αναμίγνυε με ηλιέλαιο και προέβαινε στην παρασκευή λαδιού που προσομοίαζε με ελαιόλαδο, το οποίο στη συνέχεια διακινούσε σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης, που έλαβε χώρα με τη συνδρομή της Υποδιεύθυνσης Αποκατάστασης Τάξης, Ομάδων Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας, καθώς και του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων, πραγματοποιήθηκαν έρευνες σε οικία, επιχείρηση και αποθηκευτικό χώρο του εμπλεκόμενου, όπου – μεταξύ άλλων- βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

• -13.960- λίτρα ηλιέλαιο,
• -6.332- λίτρα ουσίας που προσομοιάζει με ελαιόλαδο,
• -70- λίτρα διάφανου υγρού με οσμή ελαιόκαρπου,
• -720- κενά μεταλλικά δοχεία,
• -1.750- ευρώ,
• -2- οχήματα και
• πλήθος αυτοκόλλητων ετικετών και εργαλεία πρόσμειξης.

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα