Τετάρτη, 27 Δεκεμβρίου 2023 14:15

Χριστουγεννιάτικο μιούζικαλ και κάλαντα στην πόλη από το 17ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας

Πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της 21ης Δεκεμβρίου, σε γιορτινό και συγκινητικό κλίμα στην Φιλαρμονική, το χριστουγεννιάτικο μιούζικαλ «Το δώρο της παπλωματούς», του 17ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας βασισμένο στο ομώνυμο βιβλίο των Τζεφ Μπιριμπό και Γκλέιν ντε Μάρκεν.

Η παράσταση χαρακτηρίστηκε αφενός από την συμμετοχή όλων των μαθητών, καθώς εκτός από τους μαθητές της Α΄ και Β΄ τάξης που αποτελούσαν τους «ηθοποιούς» της παράστασης όλες οι υπόλοιπες τάξεις αποτέλεσαν την ορχήστρα από μεταλλόφωνα, κιθάρες, μπουζούκια και μικρά κρουστά και αφετέρου με την διδακτική τεχνική της έμμετρης «τραγουδο-ομιλίας», καθώς οι μαθητές τραγουδούσαν τον λόγο τους καθιστώντας την παράσταση ένα μικρό, εκπαιδευτικό μιούζικαλ.

Σκοπός των παραστάσεων αυτών εκτός από την καλλιτεχνική δημιουργία είναι να εξοικειώνονται οι μαθητές με την πολύτεχνη έκφραση με έμφαση στη μουσική και το ρυθμό, που συμβάλλουν στην ισόρροπη ανάπτυξη της έκφρασης.

Για την υλοποίηση της παράστασης συνεργάστηκαν πλήθος ανθρώπων, καθώς εκτός από τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές, και τον Δήμο Καλαμάτας, όλοι οι γονείς συνέβαλαν με ποικίλους τρόπους, από τα ηχητικά και τεχνικά θέματα ως τα υλικά, τις ενδυμασίες και την προετοιμασία και προσέλευση «ηθοποιών» και «μουσικών». Τους ευχαριστούμε όλους θερμά.

Την επομένη, 22η Δεκεμβρίου οι μαθητές του Σχολείου επισκέφτηκαν και είπαν τα Κάλαντα με την ορχήστρα τους στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ.κ. Χρυσόστομο, ο οποίος έδωσε τις ευχές και την ευλογία του στους μικρούς μαθητές, στο Αλεξανδράκειο γηροκομείο Ι.Μ. Μεσσηνίας, όπου χειροκροτήθηκαν με θέρμη και στην Δ.Π.Ε. Μεσσηνίας, που τους υποδέχτηκαν κι εκεί με ένα ζεστό χαμόγελο και ευχές. Το 17ο Δημοτικό Σχολείο ευχαριστεί όλους, γονείς, μαθητές, τοπική και ευρύτερη κοινωνία της Καλαμάτας για την στήριξη και την αρωγή τους στις δραστηριότητες αυτές και εύχεται σε όλο τον κόσμο Καλά Χριστούγεννα αγάπης και ανθρωπιάς και ευτυχισμένο και ειρηνικό το νέο έτος που θα έρθει.

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα