Πέμπτη, 16 Νοεμβρίου 2023 14:40

Αποχή των δικηγόρων της Καλαμάτας για το επερχόμενο φορολογικό νομοσχέδιο

To Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας, κατά την από 15-11-2023 έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου, με αφορμή τις κυβερνητικές εξαγγελίες για τα νέα φορολογικά μέτρα που πλήττουν καίρια το σύνολο των επιστημόνων και των ελευθέρων επαγγελματιών, ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΟΜΟΦΩΝΑ:

1. την αποχή των μελών του Δ.Σ.Κ. από δίκες συμφερόντων του Δημοσίου μέχρι την ψήφιση του φορολογικού νομοσχεδίου.
2.- την αποχή των μελών του Δ.Σ.Κ. από όλες τις δίκες από την 16-11-2023 έως και 24-11-20233. την αποχή των μελών του Δ.Σ.Κ. από όλες τις δίκες κατά τη διαδικασία ψήφισης των φορολογικών μέτρων στο Κοινοβούλιο.
4.- την αποχή των μελών του Δ.Σ.Κ. μέχρι την ψήφιση του φορολογικού νομοσχεδίου από έκδοση διαταγών πληρωμής με εντολείς Τράπεζες και εταιρείες διαχείρισης απαιτήσεων, καθώς και από εντολές προς εκτέλεση αυτών.
5.- την αποχή των μελών του Δ.Σ.Κ. από τις Επιτροπές, όπου συμμετέχουν ως μέλη (ΣΥΠΟΘΑ, Δασικοί Χάρτες, Ενστάσεων Κτηματολογικών διαφορών κλπ).
6.- την δημιουργία ενιαίου μετώπου με όλους τους επιστημονικούς και επαγγελματικούς φορείς με σκοπό την απόσυρση των εξαγγελθέντων φορολογικών μέτρων.
7.- την μεγαλύτερη δυνατή δημοσιοποίηση των θέσεων του δικηγορικού σώματος τόσο σε κεντρικό όσο και σε περιφερειακό επίπεδο.
Για το πλαίσιο χορήγησης αδειών ισχύουν όσα αναφέρονται στην από 12-11-2023 απόφαση της Συντονιστικής Επιτροπής της Ολομέλειας των Προέδρων Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος.

Τέλος σε επόμενη συνεδρίαση αποφασίστηκε η στοχευμένη αποχή των μελών του από ποινικές δίκες πρώτου βαθμού, στις οποίες υπάρχει κατηγορία για παράβαση του άρθρου 187 ΠΚ, πλημμεληματικού ή κακουργηματικού χαρακτήρα, μέχρι και 31.12.2023, με το  πλαίσιο αδειών που έχει ήδη αποφασιστεί.

 

 

 

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ 

Ακολουθήστε μας:

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ANTHOKOMIKH 2024

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα