Τετάρτη, 25 Οκτωβρίου 2023 16:42

Καλαμάτα: Μεγάλο ενδιαφέρον για τη δωρεάν ψηλάφηση μαστού στο City Hospital

Καλαμάτα: Μεγάλο ενδιαφέρον για τη δωρεάν ψηλάφηση μαστού στο City Hospital

Πολύ μεγάλη ήταν η ανταπόκριση των γυναικών για τη δωρεάν ψηλάφηση μαστού που θα πραγματοποιηθεί στις 11 Νοέμβριου στις εγκαταστάσεις της γενικής κλινικής City Hospital, στην Καλαμάτα. Το μεγάλο ενδιαφέρον εκδηλώθηκε με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Πρόληψης για τον καρκίνο του μαστού, στη διάρκεια των εγγραφών, που έγιναν σήμερα έξω από το Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας, με τη συμβολή εθελοντών του Συλλόγου Ατόμων με Εμπειρία Καρκίνου «Ξαναρχί-ΖΩ».

Να σημειωθεί πως στις 11 Νοεμβρίου οι δωρεάν εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν στις εγκαταστάσεις της γενικής κλινικής City Hospital από το πρωί μέχρι το μεσημέρι, σύμφωνα με τον προγραμματισμό ραντεβού που έχει ήδη γίνει, ενώ το απόγευμα θα γίνει ενημερωτική εκδήλωση στο Grand Hotel, στην παραλία Καλαμάτας.

Οι εγγραφές ξεπέρασαν τις προσδοκίες με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ανάγκη για αύξηση του ιατρικού προσωπικού που θα συμβάλλει στη δωρεάν εξέταση όσο το δυνατόν περισσότερων εκ των όσων εκδήλωσαν ενδιαφέρον.

Η Δήμητρα Αλλαγά, εθελόντρια του συλλόγου και ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη σε θέματα καρκίνου, υπογράμμισε -μιλώντας μας- την ανάγκη για πρόληψη. Μοιράστηκε ένθερμα την αγάπη της για το σύλλογο και μας επιβεβαίωσε πως θα συνεχιστούν οι δράσεις αυτές, γιατί είναι ολοφάνερο πως η ανάγκη είναι πολύ μεγάλη. Συγκεκριμένα ανέφερε πως από τις 8.30 το πρωί υπήρχε ήδη μεγάλος αριθμός γυναικών έξω από το Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας, οι οποίες περίμεναν να εγγραφούν  για τη δωρεάν εξέταση.

Αντίστοιχα η κ. Κατερίνα, επίσης μέλος του Συλλόγου «Ξαναρχί-ΖΩ» μοιράστηκε μαζί μας πως έχει παλέψει με τον καρκίνο και βγήκε νικήτρια, στέλνοντας μήνυμα ελπίδας για όλους τους μαχητές ενάντια στον καρκίνο. Όπως είπε και η ίδια, είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει πρόληψη, ειδικά για άτομα με κληρονομικότητα. Μας εξήγησε ακόμα πως όλες οι γυναίκες  πρέπει να τηρούν το ετήσιο ραντεβού τους για έλεγχο.

Εξίσου ευαισθητοποιημένος σχετικά με την πρόληψη και την αντιμετώπιση του καρκίνου είναι και ο Πέτρος Δημητρακόπουλος, ο οποίος έχει βιώσει αντίστοιχες καταστάσεις και ελπίζει για το καλύτερο.

Προσοχή!!! Η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο εφόσον αναφέρεται στην καταχώρηση ως πηγή η eforigi.gr με ενεργό σύνδεσμο.

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ 

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022