Πέμπτη, 28 Σεπτεμβρίου 2023 12:25

Μεταφορά τροφίφων από τον Αγροτικό Σύλλογο Χανδρινού στον Παλαμά Καρδίτσας

Πραγματοποιήθηκε εχθές η μεταφορά τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης στον Αγροτικό Σύλλογο ΠΑΛΑΜΑ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ με σκοπό να διανεμηθούν στους πλημμυροπαθείς που τα έχουν ανάγκη.

Διαβάστε την σχετική ανακοίνωση του Αγροτικού Συλλόγου Χανδρινού:

Μια πρωτοβουλία του Αγροτικού Συλλόγου ΧΑΝΔΡΙΝΟΥ & Περιφέρειας και του ΧΑΝΔΡΙΝΑΪΚΟΥ Α.Ε.Σ. η οποία είχε πολύ μεγάλη ανταπόκριση όχι μόνο από απλούς πολίτες, αλλά από άλλους συλλόγους γειτονικών χωριών.
Εκπρόσωποι των δυο συλλόγων βρέθηκαν εχθές στον Παλαμά Καρδίτσας παραδίδοντας όλη την ανθρωπιστική βοήθεια που συγκεντρώθηκε τις προηγούμενες ημέρες, δείχνοντας έτσι έμπρακτα ότι είμαστε δίπλα τους και ας μένουμε τόσα χιλιόμετρα μακριά.
Οι εικόνες που αντικρίσαμε στον Παλαμά και ειδικά στον Βλοχό Καρδίτσας δεν περιγράφονται με λόγια. Βιβλική καταστροφή σε σπίτια, χωράφια, αυτοκίνητα, μηχανήματα, ανθρώπους στην ουρά στα συσσίτια με τις σακούλες της βοήθειας στα χέρια, λάσπες παντού, μυρωδιά από μούχλα, κουνούπια, απόγνωση. Κοιτάζεις γύρω και δύσκολα μπορείς να πιστέψεις την δύναμη της φύσης και αλλά και την διαχρονική αλητεία του κράτους.
Τα μέλη του Αγροτικού Συλλόγου Παλαμά μας υποδέχτηκαν με μια μεγάλη αγκαλιά με τα συναισθήματα όλων να σταματούν τις λέξεις. Μας καλωσόρισαν, μας κέρασαν και μοιράστηκαν μαζί μας τις στιγμές της καταστροφής, αλλά και τον προβληματισμό τους για το αύριο.
Παθόντες και οι ίδιοι από την καταστροφή, έχουν δημιουργήσει ένα στέκι αλληλεγγύης όπου εκεί παραλαμβάνουν την βοήθεια και την διανείμουν δίκαια στους συνανθρώπους μας, όλη την ημέρα και κάθε ημέρα.
Οι άνθρωποι αυτοί αγαπούν τον τόπο τους, εκεί γεννήθηκαν, εκεί πήγαν σχολείο, εκεί έκαναν οικογένειες, εκεί είναι τα σπίτια τους και αυτά τα χώματα καλλιεργούν. Που να πάνε; Που θα πήγαινες; Πώς να φύγεις;
Εκεί θα μείνουν και θα αγωνιστούν να φτιάξουν ξανά την ζωή τους απ την αρχή, όσο δύσκολο και αν είναι, με όλους εμάς δίπλα τους. Οι σύλλογοι, οι παρέες, οι άνθρωποι με όραμα, με ανιδιοτέλεια, οι αλληλέγγυοι, οι αγωνιστές και όσοι αγαπούν, μπορούν να αλλάξουν τις ζωές τους και τις ζωές των άλλων.
Στην προσπάθεια αυτή θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε για την προσφορά τους: Τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Γλυφάδας, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Γλυφάδας, τον Σύλλογο Γυναικών Χιλιοχωρίων, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κουκουνάρας ‘’Τηλέμαχος’’, την μεταφορική εταιρεία ‘’Κληρόπουλος’’ στο Κορυφάσιο και όλους τους απλούς ανθρώπους συνέφεραν σε αυτή την κίνηση ανθρωπιάς.

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα