Σάββατο, 29 Απριλίου 2023 13:30

Παγκόσμια Ημέρα Χορού: Project AMEA 'Dance Challenge Performance'

Παγκόσμια Ημέρα Χορού: Project AMEA 'Dance Challenge Performance'

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Kalamata Dance Challenge ενώνει τις δυνάμεις του με το ΚΕΦΙΑΠ και το ΚΔΑΠμεΑ Διάπλασις και ξεκινά το Project AMEA 'Dance Challenge Performance' που θα παρουσιαστεί στο 5ο Διεθνές Kalamata Dance Cup 2023.

Αφορμή για το project είναι και η Παγκόσμια Ημέρα Χορού 2023 που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 29 Απριλίου και καθιερώθηκε το 1982 από το Διεθνές Συμβούλιο Χορού της Unesco. Στόχος η ένταξη όλων των μελών της κοινωνίας στην τέχνη του χορού.

Στην Παγκόσμια Ημέρα Χορού 2023 ξεκίνησαν και τα μαθήματα χορού του Project AMEA ‘Dance Challenge Performance’ μετά από πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Συλλόγου Καλαμάτας Dance Challenge με την επίβλεψη της προέδρου του κ. Νίνας Δράκου, υπό την αιγίδα του Δήμου Καλαμάτας στο Κέντρο Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης (ΚΕΦΙΑΠ) Καλαμάτας και στο ΚΔΑΠμεΑ Διάπλασις. Δημιουργήθηκαν δύο ομάδες των 8 και 18 Ατόμων Με Αναπηρία από όλους τους φορείς της Μεσσηνίας, που υποκινήθηκε από τη διάθεσή αξιοποίησης της εσωτερικής δύναμης των ΑμεΑ του τόπου μας και την ανάγκη έκφρασής τους μέσω της κίνησης και του αυτοσχεδιασμού με απώτερο στόχο να παρουσιάσουν τις χορογραφικές τους συνθέσεις στο GALA του 5ου Διεθνούς KALAMATA DANCE CUP 2023 (το Σάββατο 4 Νοεμβρίου 2023 στην ‘Τέντα’ Καλαμάτας).

 Το μήνυμά του Kalamata Dance Challenge για την Παγκόσμια Ημέρα Χορού, είναι να μυήσει όλους μας χωρίς διακρίσεις στην τέχνη του χορού, πέρα από πολιτικούς, πολιτισμικούς και ηθικούς φραγμούς, πέρα από στερεότυπα και προκαταλήψεις.

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ 

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022