Σάββατο, 23 Απριλίου 2022 11:46

Κάλεσμα για συστράτευση φορέων κατά της Ρήτρας Αναπροσαρμογής

Ασφυκτική παραμένει η κατάσταση με τους σοκαριστικούς - υψηλούς λογαριασμούς ηλεκτρικής ενέργειας που λαμβάνουν κάθε μήνα οι επιχειρήσεις. Τα μέτρα που έχει λάβει μέχρι τώρα η κυβέρνηση για τις τεράστιες αυξήσεις στους λογαριασμούς, λόγω της ρήτρας αναπροσαρμογής, είναι απολύτως ανεπαρκή, αναφέρει μεταξύ άλλων ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Πελοποννήσου, Νοτιοδυτικής Ελλάδος, Ζακύνθου, Κεφαλληνίας & Ιθάκης (Ο.Ε.ΕΣ.Π.).

Αναφέρει ακόμα πως: Η κόπωση των μικρών και μικρομεσαίων επιχειρηματιών από τις δυσκολίες ετών αλλά και τα εντονότατα προβλήματα που έχουν προκύψει από το ράλι ανατιμήσεων σε βασικά αγαθά και υπηρεσίες, οδηγούν τις επιχειρήσεις στο προφανές, παρόλο που η κυβέρνηση αρνείται να το δει. Με ιδιαίτερα γρήγορους ρυθμούς οδηγούνται σε μαζικά λουκέτα και στο να χαρακτηριστούν πολλές ως «προβληματικές». Οι επιχειρηματίες βρίσκονται αυτή τη στιγμή με την πλάτη στον τοίχο, χωρίς έμπρακτη στήριξη από την κυβέρνηση και χωρίς να προκύπτει από πουθενά η ελπίδα για αναστροφή της άσχημης κατάστασης.

Κάτι παραπάνω από αναγκαίο και εξαιρετικά επείγον είναι η άμεση συστράτευση όλων των φορέων προκειμένου όλοι μαζί να μπορέσουν να διεκδικήσουν αποτελεσματικά με συλλογικές αγωγές κατά όλων των εταιρειών παροχής ενέργειας, την κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής και των χρεώσεων που αυτή συνεπάγεται. Μόνο με συλλογικές δράσεις θα προστατευτεί το εισόδημα όλων μας και θα διασφαλιστούν τα δικαιώματά μας.

Η ηλεκτρική ενέργεια είναι κοινωνικό αγαθό και έτσι πρέπει να παραμείνει.

Δεν πρέπει επ’ ουδενί να μετατραπεί σε αγαθό πολυτελείας.

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα