Τετάρτη, 23 Μαϊος 2018 13:40

800 χιλ. ευρώ για αποζημιώσεις των επιχειρήσεων που επλήγησαν από τις πλημμύρες στη Μεσσηνία

800 χιλιάδες ευρώ θα διατεθούν στις επιχειρήσεις που επλήγησαν από τις πλημμύρες της 6ης και 7ης Σεπτεμβρίου του 2016 σε περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας.


Την επιχορήγηση αποζημιώσεων ενέκριναν με κοινή απόφασή τους ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης και οι πόροι προέρχονται από το εθνικό σκέλος του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων και θα διατεθούν από το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης για την αντιμετώπιση ζημιών των επιχειρήσεων που αφορούν σε κτιριακές εγκαταστάσεις, μηχανολογικό εξοπλισμό, πρώτες ύλες, εμπορεύματα και φορτηγά αυτοκίνητα δημόσιας και ιδιωτικής χρήσης.


«Αυτό που προέχει είναι να αποζημιωθούν οι συμπολίτες μας που επλήγησαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα. Είναι σημαντικό να αποκατασταθούν οι ζημιές των επιχειρήσεων και να επανέλθει η κανονικότητα των παραγωγικών δραστηριοτήτων στη Μεσσηνία» είπε ο κ. Χαρίτσης και συνέχισε: «Η ανταπόκριση στα δίκαια αιτήματα των τοπικών παραγωγικών φορέων για την κάλυψη των έκτακτων αναγκών ήταν επιβεβλημένη και θα ήθελα να ευχαριστήσω τους συναρμόδιους φορείς για την ενεργοποίηση όλων των διαθέσιμων μέσων για τη στήριξη των πλημμυροπαθών».

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα