Πέμπτη, 12 Νοεμβρίου 2020 10:15

Το Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας για το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές

Κατά της κυριακάτικης λειτουργίας δηλώνει το Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας σε σχετική ανακοίνωσή του.

Στην ανακοίνωσή αναφέρονται τα εξής:

"Το Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας έχει εκφράσει επανειλημμένα την αντίθεση του αλλά και γενικότερα την αντίθεση του συνδικαλιστικού κινήματος της χώρας μας στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας.

Επισημαίνουμε ότι η απόφαση για λειτουργία τις Κυριακές το μόνο που θα επιφέρει θα είναι η εξόντωση του κλάδου, περισσότερα λουκέτα, μεγαλύτερη ανεργία και μισθούς πείνας στις μεγάλες επιχειρήσεις.

Είναι δεδομένο ότι η Ελληνική οικογένεια δεν έχει έλλειψη χρόνου για αγορές, αλλά έλλειψη χρημάτων.

Από την μέχρι τώρα εμπειρία μας γνωρίζουμε ότι πολλοί εργαζόμενοι στο εμπόριο που εργάστηκαν τις Κυριακές παραμένουν απλήρωτοι.

Πάνω από το 80% των Εμποροϋπάλληλων δηλώνεται για εργασία Κυριακής 3-4 ωρών, ενώ στην πράξη δουλεύει πάνω από 8-10 ώρες, ΧΩΡΙΣ ΜΑΛΙΣΤΑ ΠΡΟΣΤΕΤΗ ΑΜΟΙΒΗ 75% και ΧΩΡΙΣ ΡΕΠΟ, πάνω από το 30% ως το 40% δεν αμείβεται καθόλου με το +75% ούτε για τις 3-4 τυπικά δηλωμένες ώρες εργασίας.

Με βάση τα παραπάνω στόχος μας είναι να παρακινούμε τους καταναλωτές να αποφεύγουν τις αγορές τους τις Κυριακές, χρησιμοποιώντας την δύναμη της επιλογής και της απόφασης.

Θα θέλαμε επίσης οι καταναλωτές με την επιλογή τους, να προτιμούν τις επιχειρήσεις που σέβονται την Κυριακάτικη αργία.

Με βάση τα παραπάνω ως είναι φυσικό διαφωνούμε (ομόφωνες αποφάσεις Διοικητικών συμβούλιων) στο αίτημα σας για την διατύπωση γνώμης εκ μέρους μας για λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων της περιοχής μας, προαιρετικά και άλλες Κυριακές, πέρα από αυτές που έχουν προβλεφθεί σύμφωνα με τον νόμο."

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/2021

Περισσότερο διαβασμένα