Πέμπτη, 15 Οκτωβρίου 2020 18:40

Επεκτείνεται και σε άλλες γειτονιές τo «Γόπα project» στην Αθήνα

Επεκτείνεται και στις γειτονιές τo «Γόπα project» του δήμου Αθηναίων.

Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή του, σε κεντρικά σημεία της πόλης τοποθετούνται είκοσι νέα μεγάλα αστικά «σταχτοδοχεία-κάλπες», με στόχο να ανακυκλώνονται περισσότερα από 250.000 αποτσίγαρα τον χρόνο. Η πρωτοβουλία αυτή είναι σε συνεργασία με το περιβαλλοντικό πρόγραμμα συλλογής και ανακύκλωσης αποτσίγαρων «Γόπα project» και με την υποστήριξη της Εταιρείας Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής (ΕΑΤΑ).

Πιλοτικά, αρχικά είχαν τοποθετηθεί πέντε «σταχτοδοχεία» στο Σύνταγμα, το Γκάζι, την Ερμού και το Μοναστηράκι, από τα οποία έχουν συλλεχθεί ως τώρα συνολικά 30.000 αποτσίγαρα, ενώ περισσότερα από 5.000 έχουν ήδη σταλεί για ανακύκλωση. Τα συνολικά 25 «σταχτοδοχεία», θα βρίσκονται στη διάθεση των πολιτών στις περιοχές: Σύνταγμα, Γκάζι, Μεταξουργείο, Μοναστηράκι, Πλάκα, Θησείο, Ψυρρή, Ομόνοια, Πετράλωνα, Κουκάκι, Ερμού, Βαρβάκειο, Κολωνάκι, Ζάππειο, Κολοκοτρώνη, Δ. Αρεοπαγίτου, Ακαδημίας και Πανεπιστημίου. 

«Ξέρεις ότι τα αποτσίγαρα που πετιούνται στην πόλη καταλήγουν στη θάλασσα;» «Ξέρεις ότι τα αποτσίγαρα περιέχουν πλαστικό...

Δημοσιεύτηκε από Κώστας Μπακογιάννης - Kostas Bakoyannis στις Πέμπτη, 15 Οκτωβρίου 2020

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

08/2020

Περισσότερο διαβασμένα