Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου 2018 17:51

Σε Χαρίτση και Κουρμούση τα επιμελητήρια για λύση στα πυρόπληκτα δάνεια

Σε συνέχεια των πρωτοβουλιών των επιμελητηρίων των πυρόπληκτων νομών Αρκαδίας, Αχαΐας, Ηλείας, Ευβοίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας για την εξεύρεση λύσεων στο θέμα των πυρόπληκτων δανείων, αντιπροσωπεία τους συναντήθηκε στις 22 Φεβρουαρίου στο υπουργείο Οικονομικών, με τον αναπληρωτή υπουργό Αλέξη Χαρίτση, παρουσία και του ειδικού γραμματέα Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους Φώτη Κουρμούση.

Στη συνάντηση τέθηκε η ανάγκη αντιμετώπισης των θεμάτων που αντιμετωπίζουν τα μέλη των επιμελητηρίων με τη διαχείριση των πυρόπληκτων δανείων και η ανάγκη αξιοποίησης του γενικότερου ευνοϊκού κλίματος ρύθμισης δανείων από τις τράπεζες, οι οποίες όμως είναι εκ προοιμίου αρνητικές στην ρύθμιση δανείων με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου. Προσδιορίστηκε με σαφήνεια ο διακριτός χαρακτήρας και προτεινόμενος τρόπος αντιμετώπισης των ειδικότερων κατηγοριών αυτών των δανείων (με ή χωρίς την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου, εξυπηρετούμενα ή μη), με ιδιαίτερη επισήμανση στα δάνεια των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Κατατέθηκε στον αναπληρωτή υπουργό και Κείμενο Συναντίληψης των εμπλεκομένων επιμελητηρίων, όπου προτείνονται συγκεκριμένες λύσεις για την αντιμετώπιση της κάθε κατηγορίας δανείων, ενώ ζητήθηκε η συμβολή του στην ανάπτυξη των κατάλληλων πολιτικών και νομοθετικών πρωτοβουλιών, ώστε να μπορέσει να υποστηριχθεί ο επιχειρηματικός ιστός του νομού μας.

Ο αναπληρωτής υπουργός υπέδειξε τη διαδικασία του Εξωδικαστικού Μηχανισμού Ρύθμισης Χρεών ως τον καταλληλότερο τρόπο διαχείρισης τουλάχιστον των δανείων που δεν εξυπηρετούνται (κόκκινα δάνεια), ενώ ο ειδικός γραμματέας δεσμεύτηκε για τη συνεχή βελτίωση του μηχανισμού και αντιμετώπιση των όποιων δυσλειτουργιών του. Ο κ. Χαρίτσης δεσμεύτηκε ότι σε προσεχή συνάντηση με την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών θα θέσει το θέμα της ανάγκης επίδειξης από πλευράς των τραπεζών μεγαλύτερου ενδιαφέροντος για την ρύθμιση αυτών των δανείων, ιδίως όταν η κατάπτωση της παρασχεθείσης εκ μέρους του Ελληνικού Δημοσίου εγγύησης τελεί εν αμφιβόλω εξ αιτίας ενεργειών ή παραλείψεων από πλευράς των τραπεζών.

Στη συνάντηση συμμετείχαν οι πρόεδροι των επιμελητηρίων Μεσσηνίας Ευάγγελος Ξυγκώρος, Αρκαδίας Ιωάννης Μπουντρούκας, Λακωνίας Ιωάννης Παναρίτης, Ευβοίας Αγιοστρατίτη Παρασκευή, Ηλείας Κωνσταντίνος Νικολούτσος και οι αντιπρόεδροι Αχαΐας Αριστείδης Τηλιγάδας, Λακωνίας Ηλίας Αθανασιάδης, Ηλείας Κωνσταντίνος Λεβέντης, καθώς και o νομικός - τεχνικός σύμβουλος Νικόλαος Μπάστας.

 

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα