Δευτέρα, 15 Ιουνίου 2020 20:36

Συνετρίβη ένα αμερικανικό F-15 στη Βόρεια Θάλασσα

Ένα αμερικανικό μαχητικό αεροσκάφος F-15 με βάση το Ηνωμένο Βασίλειο συνετρίβη σήμερα το πρωί στη Βόρεια Θάλασσα, στα ανοιχτά της βορειοανατολικής Αγγλίας κατά τη διάρκεια μιας «εκπαιδευτικής αποστολής ρουτίνας» με έναν πιλότο επί του αεροσκάφους, η τύχη του οποίου παραμένει άγνωστη, ανακοίνωσε η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ.

Η άτρακτος του αεροσκάφους εντοπίστηκε από την ακτοφυλακή το απόγευμα και οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό του πιλότου, σύμφωνα με την ανακοίνωση της αμερικανικής ΠΑ.

Το αεροσκάφος υπέστη βλάβη και συνετρίβη στις 9:40 τοπική ώρα (11:40 ώρα Ελλάδας), σύμφωνα με τον αμερικανικό στρατό.

«Τη στιγμή του ατυχήματος, το αεροσκάφος βρισκόταν σε εκπαιδευτική αποστολή ρουτίνας με έναν πιλότο επί του αεροσκάφους» τόνισε η αρχική ανακοίνωση.

«Η αιτία της συντριβής, καθώς και η κατάσταση του πιλότου, παραμένουν άγνωστες σε αυτό το στάδιο».

Το μαχητικό, ένα F-15C Eagle, της 48ης Πτέρυγας Μάχης, βρισκόταν στη βρετανική βάση στο Λέικνχελθ στο Σάφολκ στην ανατολική Αγγλία, τη μεγαλύτερη βάση της αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας στη Βρετανία.

Τον Οκτώβριο του 2015, ένα F-18 της αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας από την ίδια αεροπορική βάση συνετρίβη σε μια κοντινή αγροτική περιοχή, με αποτέλεσμα τον θάνατο του πιλότου.

Ένα χρόνο νωρίτερα, ένα F-15 είχε συντριβεί σε ένα αγρό στην ανατολική Αγγλία, χωρίς θύματα.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

03/2021

Περισσότερο διαβασμένα