Πέμπτη, 09 Απριλίου 2020 22:21

Περίπου 4.000 φυτά στόλισαν πυρόπληκτες περιοχές και το Πεδίο του Άρεως

 

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη περίπου 4.000 ανθόφυτα που προσφέρθηκαν στην Περιφέρεια από επιχειρήσεις ανθοκομίας, διατέθηκαν για φύτευση στο Πεδίο του Άρεως και σε πυρόπληκτες περιοχές.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Περιφέρειας Αττικής, τα φυτά αποτελούν χορηγία των εταιρειών MARIGOLD PLANTS A.E. και PATELIS ΚΗΠΟΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ.

Ειδικότερα σήμερα το πρωί παραδόθηκαν στο Πεδίο του Άρεως 2.000 φυτά και ξεκίνησε ήδη η φύτευσή τους σε χώρους του πάρκου. Χθες Τετάρτη 8 Απριλίου παραδόθηκαν πάνω από 2.500 φυτά στον Οικοδομικό Συνεταιρισμό Νέας Μάκρης "Προβάλινθος", στο Ναυτικό Αθλητικό Όμιλο Μάτι Αττικής και στον Οικισμό Αμπελούπολης, προκειμένου να φυτευτούν σε περιοχές που επλήγησαν από τις φωτιές όπως είναι το Μάτι και η Νέα Μάκρη.

Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Αττικής επισήμανε τα εξής:

"Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τις επιχειρήσεις ανθοκομίας που σε αυτή τη δύσκολη περίοδο για τη χώρα μας και παρά το γεγονός ότι έχουν πληγεί σοβαρά από τις συνέπειες της πανδημίας, προχώρησαν σε αυτή την κίνηση ισχυρού συμβολισμού και αλληλεγγύης. Επιλέξαμε να διαθέσουμε αυτά τα φυτά στο Πεδίο του Άρεως και σε πυρόπληκτες περιοχές σηματοδοτώντας τη διάθεση και την πρόθεσή μας να μετατρέπουμε τα εμπόδια σε δημιουργία, προς όφελος των πολιτών και του περιβάλλοντος" .

 

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

08/2020

Περισσότερο διαβασμένα