Τετάρτη, 05 Σεπτεμβρίου 2018 17:17

Κίνα: Επιστήμονες δημιούργησαν αυτοδιασπώμενο πλαστικό για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος

Επιστήμονες στην Κίνα δημιούργησαν ένα πλαστικό που διασπάται στο νερό και θα μπορούσε να συμβάλει στην συγκράτηση της ολοένα και πιο σοβαρής ρύπανσης των ωκεανών από πλαστικά.

Το νέο σύνθετο υλικό πολυεστέρα μπορεί να αποσυντεθεί στο θαλασσινό νερό σε μια περίοδο από μερικές μέρες έως αρκετές εκατοντάδες ημέρες, αφήνοντας μικρά μόρια που δεν προκαλούν ρύπανση, σύμφωνα με ανακοίνωση του Τεχνικού Ινστιτούτου Φυσικής και Χημείας της Κινεζικής Ακαδημίας Επιστημών.

Οπως εξηγούν οι επιστήμονες, για πολλά χρόνια οι άνθρωποι επικεντρώνονταν στη λεγόμενη «λευκή ρύπανση» στη στεριά. Η ρύπανση από πλαστικές ύλες στις θάλασσες τραβά την προσοχή των ανθρώπων όταν γίνονται όλο και περισσότερες αναφορές για ζώα της θάλασσας που πεθαίνουν εξαιτίας τους.

Η δημιουργία του νέου υλικού έγινε με τον συνδυασμό διαδικασιών μη-ενζυμικής υδρόλυσης, διάλυσης νερού και βιοδιάσπασης.

Η έρευνα ξεχώρισε πρόσφατα ανάμεσα σε 30 βραβευμένα έργα σε έναν διαγωνισμό καινοτόμων μελλοντικών τεχνολογιών στη Σεντζέν, στην νότια επαρχία της Κίνας Γκουανγκόνγκ. Ο διαγωνισμός ενθάρρυνε νέους Κινέζους επιστήμονες να συλλάβουν πρωτοποριακές τεχνολογίες και να ενεργοποιήσουν την καινοτομία.

Η Κίνα έχει δώσει ύψιστη προτεραιότητα στην οικολογική προστασία του περιβάλλοντος.

ΑΠΕ ΜΠΕ

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα