Σάββατο, 12 Σεπτεμβρίου 2020 12:58

Ελληνίδα ερευνήτρια εξελέγη μέλος στη Διεθνή Ακαδημία Πληροφορικής Επιστημών Υγείας

Η Δρ. Αγγελίνα Κουρούμπαλη, συνεργαζόμενη ερευνήτρια στο Εργαστήριο Υπολογιστικής Βιοϊατρικής του Ινστιτούτου Πληροφορικής του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ), εκλέχθηκε ως νέο διακεκριμένο μέλος (Fellow) της Διεθνούς Ακαδημίας Πληροφορικής Επιστημών Υγείας (International Academy of Health Sciences Informatics -IAHSI).

Μέλη της Ακαδημίας είναι διακεκριμένοι επιστήμονες από όλο τον κόσμο που ασχολούνται με τη βελτίωση της παγκόσμιας υγείας μέσω της έρευνας, της καινοτομίας και της εκπαίδευσης στην πληροφορική των επιστημών υγείας. Η εκλογή ενός νέου μέλους αποτελεί μία από της υψηλότερες διεθνείς διακρίσεις στον τομέα της βιοϊατρικής πληροφορικής και της πληροφορικής της υγείας.

H Δρ. Αγγελίνα Κουρούμπαλη έχει διδακτορικό δίπλωμα (PhD) από το Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ στη Διοίκηση Πληροφορικής της Υγείας, μεταπτυχιακό δίπλωμα (Master) από το Πανεπιστήμιο Κολούμπια της Νέας Υόρκης στην Ιατρική Πληροφορική και πτυχίο Βιολογίας από το Κολλέγιο Μπαρντ της Νέας Υόρκης. Η έρευνά της περιλαμβάνει εξατομικευμένα συστήματα υγείας, ηλεκτρονικούς φάκελους υγείας, διαλειτουργικότητα και διακυβέρνηση, επείγουσα ιατρική, τουρισμό υγείας, καθώς και πολυπλοκότητα και καινοτομία στα οικοσυστήματα υγείας.

Είναι συντονίστρια του Κέντρου Αναφοράς του ΙΤΕ στην Ευρωπαϊκή Σύμπραξη Καινοτομίας για την Ενεργό και Υγιή Γήρανση, εκπρόσωπος του ΙΤΕ στον διεθνή οργανισμό ECHAlliance, επιστημονική συνεργάτης του πρώτου ιατρείου στην Ελλάδα για την πρόληψη πτώσεων για ηλικιωμένους του Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου «Βενιζέλειου», επικεφαλής της Ειδικής Γραμματείας Διεθνών Σχέσεων και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων του Ελληνικού Συνδέσμου Πληροφορικής Ελλάδας (ΕΣΠΥ), μέλος της ομάδας εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας για τον σχεδιασμό του Εθνικού Πλαισίου Διαλειτουργικότητας στην Υγεία, και εκπρόσωπος (αναπληρωματική) της γενικής γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας στο Εθνικό Συμβούλιο Διακυβέρνησης Ηλεκτρονικής Υγείας.

Όπως ανακοίνωσε το ΙΤΕ, η Ελληνίδα ερευνήτρια, ως επικεφαλής ομάδας, μεταξύ άλλων, έχει λάβει το βραβείο καλύτερης ιδέας στον διαγωνισμό καινοτομίας Match & Develop a startup 2020, το βραβείο υψηλού αντίκτυπου για την υπηρεσία Smart Sense στον διαγωνισμό καινοτομίας ESMARTCITY Datathon 2019, 1ο Βραβείο Ιατρικού Αντικτύπου, στο Athens Health Datathon 2019, για την εργασία «Δυνητικά ακατάλληλη συνταγογράφηση φαρμάκων στους ηλικιωμένους», 1ο βραβείο στο Hacking Health Athens για την εφαρμογή έξυπνης διαχείρισης έκτακτων περιστατικών εγκεφαλικών επεισοδίων, Time Is Brain (2019) και το 1ο βραβείο στον διεθνή διαγωνισμό ανοιχτού μαθήματος SlideWiki για τη δημιουργία του εκπαιδευτικού προγράμματος «Διαλειτουργικότητα στην Ηλεκτρονική Υγεία» (2018).

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

08/2020

Περισσότερο διαβασμένα