Πέμπτη, 14 Οκτωβρίου 2021 19:03

Τηλεδιάσκεψη με μελισσοκόμους είχε ο υφυπουργός ΥπΑΑΤ Σίμος Κεδίκογλου

«Στόχος μας η ιχνηλασιμότητα στο ελληνικό μέλι για να αυξηθεί η αξία του» δήλωσε ο υφυπουργός ΥπΑΑΤ, βουλευτής Εύβοιας Σίμος Κεδίκογλου, σε συνάντηση που είχε με μελισσοκόμους, στο πλαίσιο των επαφών για την ενίσχυση και στήριξη του κλάδου της μελισσοκομίας.

"Η συζήτηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του κύκλου επαφών του Υφυπουργού με φορείς από όλη τη χώρα εν όψει της επικείμενης συγκρότησης Εθνικής Επιτροπής για τη βιώσιμη ανάπτυξη της μελισσοκομίας.

Οι εκπρόσωποι των Μελισσοκομικών Συλλόγων από Καρδίτσα, Σέρρες και Θεσσαλονίκη εξέθεσαν περιληπτικά τα προβλήματα του κλάδου αλλά και τις προτάσεις για την επίλυσή τους λαμβάνοντας από τον Υφυπουργό τη δέσμευση ότι θα αναζητηθούν άμεσες λύσεις.

Η τιμή του μελιού, οι παράνομες ελληνοποιήσεις, η ενεργοποίηση της ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ, η αύξηση των επιδοτήσεων, το Εθνικό Ηλεκτρονικό Μελισσοκομικό Μητρώο και η προώθηση των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών των ελληνικών μελιών, ήταν μεταξύ άλλων τα θέματα που αναδείχθηκαν από τη συζήτηση.

Στην αρχική του τοποθέτηση ο κ. Κεδίκογλου τόνισε την αξία της Εθνικής Επιτροπής που συστήνεται από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης η οποία θα αναλάβει τη δημιουργία του «PlanBee» της ελληνικής μελισσοκομίας και θα αποτελείται από φορείς του μελισσοκομικού κλάδου ενώ θα συμμετέχουν και ο ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ, το αρμόδιο τμήμα του ΑΠΘ, καθώς και παραγωγοί και ειδικοί του κλάδου.

Η Επιτροπή θα έχει έδρα τη Χαλκίδα, για συμβολικούς λόγους εξαιτίας των πρόσφατων καταστροφικών πυρκαγιών, όσο και για ουσιαστικούς λόγους καθώς οι περισσότεροι μελισσοκόμοι από την Ελλάδα έρχονται στην Εύβοια», εξήγησε ο Υφυπουργός σημειώνοντας ότι η Επιτροπή θα συνέλθει για τον καθορισμό ομάδας εργασίας τον ερχόμενο μήνα Νοέμβριο.

Οι επαφές του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Σίμου Κεδίκογλου με Μελισσοκομικούς φορείς, θα συνεχιστούν και το ερχόμενο διάστημα" σημειώνεται στο δελτίο Τύπου από το Γραφείο του Υφυπουργού.

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα