Κυριακή, 12 Σεπτεμβρίου 2021 21:41

Ο Πρωθυπουργός στη ΔΕΘ για τον πρωτογενή τομέα

"Επενδύουμε στο ανθρώπινο δυναμικό, την τεχνολογία και την κατάρτιση" τόνισε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφερόμενος στον πρωτογενή τομέα, κατά τη συνέντευξη Τύπου, την οποία έδωσε στη ΔΕΘ σήμερα το μεσημέρι.

Ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για μια γεωργία-κτηνοτροφία που θα συνδέεται με τον τουρισμό, τον πολιτισμό και το περιβάλλον, ενώ σημείωσε χαρακτηριστικά: 

"Στη διάρκεια της πανδημίας ο πρωτογενής μας τομέας έδειξε πολύ μεγάλη ανθεκτικότητα, βελτιώσαμε τις επιδόσεις μας, τις εξαγωγές μας, έχουμε πολλούς περισσότερους νέους αγρότες, οι οποίοι τολμούν να χρησιμοποιήσουν σύγχρονα εργαλεία καινοτομίας και γνώσης για να μπορέσουν να γίνουν πιο ανταγωνιστικοί. Έχουμε και πάρα πολλά χρηματοδοτικά εργαλεία στη διάθεσή μας. Διαπραγματεύτηκα πολύ σκληρά στις Βρυξέλλες ώστε να μην έχουμε μείωση στις άμεσες επιδοτήσεις" σημείωσε μεταξύ άλλων ο Πρωθυπουργός.

Πρόσθεσε ότι για τη νέα ΚΑΠ έχουν ξεκινήσει ενημερωτικές ημερίδες που θα γίνουν σε όλη την Ελλάδα, ενώ ιδιαιτέρως αναφέρθηκε στην αντιμετώπιση των παράνομων ελληνοποιήσεων στον τομέα της κτηνοτροφίας. Σε αυτό απέδωσε και την αύξηση στην τιμή του γάλακτος, "γιατί υπήρχε αθέμιτος ανταγωνισμός. Τα συστήματα τώρα, στην παρακολούθηση όλης της αλυσίδας του γάλακτος είναι τέτοια που δεν μπορεί κάποιος να κλέψει και να παρουσιάζει ως ελληνικό κάτι το οποίο δεν είναι".

* Πιο αναλυτικά σχετικά ρεπορτάζ από την eforigi.gr, που αυτές τις μέρες βρίσκεται στη ΔΕΘ, προσεχώς.

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

04/2021

Περισσότερο διαβασμένα