Παρασκευή, 19 Ιουνίου 2020 13:30

Ο Αλ. Χαρίτσης για το πρόγραμμα ‘Αντώνης Τρίτσης’ (Βίντεο)

"Η Νέα Δημοκρατία γυρίζει τη χώρα προς τα πίσω. Σε ένα παρωχημένο μοντέλο διακυβέρνησης που στοιχίζει ακριβά στους πολίτες και εξυπηρετεί τα συμφέροντα των λίγων”, καταγγέλλει σε δήλωσή του ο βουλευτής Μεσσηνίας και εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, ασκώντας δριμεία κριτική στο Χρηματοδοτικό Πρόγραμμα του Υπουργείου Εσωτερικών, ‘Αντώνης Τρίτσης’, το οποίο ανακοίνωσε σήμερα ο κ. Μητσοτάκης.

Όπως υπογραμμίζει χαρακτηριστικά, το πρόγραμμα ‘Αντώνης Τρίτσης’ “κρατά το ίδιο χρηματοδοτικό σχήμα και τις ίδιες προσκλήσεις με τον ‘Φιλόδημο’ -το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ- ενώ “στο μόνο που διαφοροποιείται είναι η επιστροφή στις αδιαφανείς πρακτικές του παλιού πολιτικού συστήματος”. Μάλιστα, “πριν ακόμα ανακοινωθεί επίσημα το νέο πρόγραμμα, και σύμφωνα με καταγγελίες δημάρχων, υπάρχουν ήδη δήμοι που έχουν εκχωρήσει σε ιδιωτικές εταιρείες τη σύνταξη προτάσεων χρηματοδότησης”, επισημαίνει ο Αλ. Χαρίτσης.

“Πρόκειται για μια σκανδαλώδη κυβερνητική επιλογή που πριμοδοτεί δήμους και εταιρείες που ήδη έχουν αναλάβει εργολαβικά τον ‘φωτογραφικό’ καθορισμό των όρων και την έγκριση μελλοντικών δημοπρατήσεων”, διαμηνύει ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι “χωρίζει τους δήμους, που ήδη βρίσκονται στα όρια χρεοκοπίας, σε ‘εκλεκτούς’ και ‘αποπαίδια’”, ότι “υποστηρίζει την αδιαφάνεια και τη συναλλαγή, και προωθεί ένα στρεβλό και αναποτελεσματικό μοντέλο ανάπτυξης”.

Ακολουθεί η πλήρης δήλωση: 

“Σήμερα ο κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε το Χρηματοδοτικό Πρόγραμμα του Υπουργείου Εσωτερικών, ‘Αντώνης Τρίτσης’. Δεν υπάρχει τίποτα το νέο ή το ελπιδοφόρο σε αυτό.
Κρατώντας το ίδιο χρηματοδοτικό σχήμα και τις ίδιες προσκλήσεις με τον ‘Φιλόδημο’, στο μόνο που διαφοροποιείται είναι η επιστροφή στις αδιαφανείς πρακτικές του παλιού πολιτικού συστήματος.
Ο ΣΥΡΙΖΑ με το πρόγραμμα ‘Φιλόδημος’ είχε επιτύχει την ουσιαστική στήριξη της αυτοδιοίκησης για την υλοποίηση κρίσιμων έργων τοπικών υποδομών με διαφάνεια και αξιοκρατία. Γι’ αυτό κι έτυχε ευρύτατης αποδοχής από τους ΟΤΑ της χώρας, ανεξάρτητα από κομματικές ταυτότητες.

Πριν ακόμα ανακοινωθεί επίσημα το νέο πρόγραμμα ‘Αντώνης Τρίτσης’, σύμφωνα με καταγγελίες δημάρχων, υπάρχουν ήδη δήμοι που έχουν εκχωρήσει σε ιδιωτικές εταιρείες τη σύνταξη προτάσεων χρηματοδότησης. Πρόκειται για μια σκανδαλώδη κυβερνητική επιλογή που πριμοδοτεί δήμους και εταιρείες που ήδη έχουν αναλάβει εργολαβικά τον ‘φωτογραφικό’ καθορισμό των όρων και την έγκριση μελλοντικών δημοπρατήσεων.

Ο κ. Μητσοτάκης, κατά την πάγια συνήθειά του, επιλέγει την πολιτική του εύκολου εντυπωσιασμού αντί να αναμετρηθεί με την ουσία. Οι δήμοι είναι στα πρόθυρα χρεοκοπίας, φορτωμένοι με τον βαρύ λογαριασμό της πανδημίας αλλά η κυβέρνηση είναι απρόθυμη να στηρίξει έμπρακτα το έργο τους. Τους χωρίζει σε ‘εκλεκτούς’ και ‘αποπαίδια’, υποστηρίζει την αδιαφάνεια και τη συναλλαγή, προωθεί ένα στρεβλό και αναποτελεσματικό μοντέλο ανάπτυξης.

Το είδαμε στα εργασιακά.
Το είδαμε στο περιβάλλον.
Το είδαμε στην εκπαίδευση.
Σήμερα το βλέπουμε και στην αυτοδιοίκηση.

Η Νέα Δημοκρατία γυρίζει τη χώρα προς τα πίσω. Σε ένα παρωχημένο μοντέλο διακυβέρνησης που στοιχίζει ακριβά στους πολίτες και εξυπηρετεί τα συμφέροντα των λίγων”.

Δείτε το βίντεο:

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα