Δευτέρα, 24 Ιουλίου 2023 15:00

Οδηγίες από την Περιφέρεια Πελοποννήσου για τον αυξημένο κίνδυνο πυρκαγιών

Απαγόρευση κυκλοφορίας σε δασικές περιοχές και οδηγίες για πρόληψη των πυρκαγιών εξέδωσε σήμερα Δευτέρα 24 Ιουλίου η Περιφέρεια Πελοποννήσου, οι οποίες θα ισχύουν και για τις επόμενες μέρες. 

Ακολουθεί η ανακοίνωση:

Οι πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α.
Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.
Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.
Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση civilprotection.gov.gr.

ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΙΣΧΥ Η ΥΠ’ ΑΡΙΘΜ ΠΡΩΤ. 213474/21-06-2023 (ΑΔΑ: 6ΙΖ37Λ1-Χ7Β) ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΠΕΡΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ ΕΚΔΡΟΜΕΩΝ ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΕΣ NATURA, ΔΑΣΙΚΑ ΟΙΚΟΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΠΑΡΚΑ ΚΑΙ ΑΛΣΗ ΤΗΣ Π.Ε. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ.

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα