Πέμπτη, 16 Ιουνίου 2022 16:30

Τραπέζι με κλιματικό μενού θα «στρωθεί» αύριο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Ένα μεγάλο τραπέζι με «κλιματικό μενού» θα στηθεί αύριο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Καταπολέμηση της Ερημοποίησης και της Ξηρασίας, που έχει καθιερωθεί στις 17 Ιουνίου.

Την εκδήλωση διοργανώνει ο Σύλλογος κοινωνικοοικονομικής δικτύωσης και αλληλοβοήθειας «COSMUS DIY» σε συνεργασία με το δήμο Θεσσαλονίκης και άλλες ομάδες, συλλογικότητες, αλλά και κατοίκους και επιχειρήσεις της ευρύτερης περιοχής και είναι ανοικτή στο κοινό.

Συγκεκριμένα, στην οδό Μπαλταδώρου, που θα κλείσει συμβολικά από τις 12 το μεσημέρι έως τις 9 το βράδυ, θα γίνουν συζητήσεις σχετικά με την κλιματική αλλαγή και από τις 5 και μετά θα προσφέρεται φαγητό με συνταγές φιλικές στο περιβάλλον (υλικά της περιοχής, χορτοφαγικά κλπ), προσφορά επιχειρήσεων εστίασης, των ομάδων και των ατόμων που συμμετέχουν.

Το ΚΕΘΕΑ ΙΘΑΚΗ θα συμμετάσχει στη συνάντηση με χειροποίητα ψωμιά, καλώντας όλους να δώσουν το «παρών», μεταδίδοντας το μήνυμα «του σεβασμού στο περιβάλλον μας, στους εαυτούς μας, στους διπλανούς μας και στα παιδιά- στην επόμενη γενιά που θα φιλοξενηθεί σε αυτόν τον πλανήτη».

ΑΠΕ ΜΠΕ

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα