Πέμπτη, 14 Ιουνίου 2018 16:13

Βραβείο Περιβαλλοντικής Ευαισθησίας για το Γυμνάσιο Λυκόβρυσης

Το Γυμνάσιο Λυκόβρυσης, με υπεύθυνη προγράμματος την κυρία Παναγιώτα Σούπα κέρδισε ένα από τα φετινά Βραβεία Περιβαλλοντικής Ευαισθησίας, που διοργάνωσε για 10η συνεχή χρονιά ο Σύνδεσμος για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη των Πόλεων.

Η συμμετοχή των σχολείων των δήμων-Μελών του Σ.Β.Α.Π. ξεπέρασε κάθε προσδοκία φέτος  σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση. Σχολεία από όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης των Δήμων-Μελών του Συνδέσμου, συμμετείχαν στα φετινά βραβεία, με ενδιαφέρουσες και ευρηματικές εργασίες για το Περιβάλλον, γεγονός που υποδηλώνει το διαρκώς αυξανόμενο ενδιαφέρον των τοπικών κοινωνιών για την προστασία του Περιβάλλοντος, αλλά και την καθιέρωση του θεσμού των Βραβείων.
Η τελετή απονομής των επαίνων και των βραβείων πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, την Τετάρτη 6 Ιουνίου 2018, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Γυμνασίου-Λυκείου Ν. Πεντέλης, σε συνεργασία με τον δήμο Πεντέλης.
Σκοπός των Βραβείων Περιβαλλοντικής Ευαισθησίας είναι η ανάδειξη, η αναγνώριση και η επιβράβευση του έργου των καθηγητών και των μαθητών για την περιβαλλοντική συνείδηση.
Τα σχολεία που βραβεύτηκαν έλαβαν τιμητική πλακέτα, έπαινο και μετάλλιο καθώς και προσκλήσεις για δωρεάν είσοδο στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο, προσκλήσεις για να παρακολουθήσουν ψηφιακή προβολή στο Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο και βιβλία για την εξέλιξη του σύμπαντος. Τα παραπάνω δώρα ήταν μια ευγενική χορηγία στον Σ.Β.Α.Π. από το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο και το Ίδρυμα Ευγενίδου. Όλα τα σχολεία που συμμετείχαν κι έστειλαν τις εργασίες τους στον Σύνδεσμο, έλαβαν μετάλλια και επαίνους.
Κατά την έναρξη της εκδήλωσης, απήυθυναν χαιρετισμό ο πρόεδρος του Συνδέσμου κ. Γιώργος Κουράσης και ο δήμαρχος Πεντέλης κ. Δημήτρης Στεργίου. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους πλήθος κόσμου, γονείς κι εκπαιδευτικοί καθώς και εκπρόσωποι των δήμων. Τον δήμο Λυκόβρυσης- Πεύκης εκπροσώπησε ο αντιδήμαρχος εκπαίδευσης Νικόλαος Γκαραβέλας, ενώ παρών στην εκδήλωση ήταν και ο Πρόεδρος της Ένωσης Δημάρχων Αττικής , πρώην δήμαρχος Πεύκης και μέλος του Δ.Σ. του Σ.Β.Α.Π. κ. Παύλος Καμάρας.
Η όμορφη γιορτή έκλεισε γλυκά με παγωτά και κεράσματα σε μικρούς και μεγάλους, ευχές για καλό καλοκαίρι και υπόσχεση για ανανέωση του ραντεβού για τα Βραβεία Περιβαλλοντικής Ευαισθησίας του 2019.

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα