Δευτέρα, 04 Ιουνίου 2018 16:44

Απονομή βραβείων ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2018 στη Μήλο

Πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου 2 Ιουνίου, η Τελετή Απονομής των Βραβείων Περιβαλλοντικής Ευαισθησίας ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2018, που διοργάνωσε για δέκατη τέταρτη συνεχόμενη χρονιά το ECOCITY.

Στην εκδήλωση, που υλοποιήθηκε στον υπαίθριο χώρο του παλαιού εργοστασίου καολίνης ενός ιστορικού βιομηχανικού κτηρίου, αναπαλαιωμένου και διαμορφωμένου πλέον Συνεδριακού Κέντρου Μήλου «Γεώργιος Ηλιόπουλος», παραβρέθηκαν περισσότεροι από 250 εκπρόσωποι Τοπικών Αρχών της Μήλου και των Κυκλάδων, διακεκριμένοι επιστήμονες, εκπρόσωποι παραγωγικών φορέων και πλήθος πολιτών του νησιού.
Η Κατερίνα Λάσπα υποδέχθηκε τους καλεσμένους και ευχαρίστησε τον Δήμαρχο κ. Γεράσιμο Δαμουλάκη για την φιλοξενία και την υποστήριξη του Δήμου στην διοργάνωση, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μηλίων «Τέχνες» για την καλλιτεχνική πλαισίωση της εκδήλωσης με την συμμετοχή της παιδικής και εφηβικής χορωδίας καθώς και τον σύλλογο Γυναικών Μήλου για την συμμετοχή του χορευτικού «Μαμαλίς» και την προετοιμασία του κεράσματος που ακολούθησε.

Συνολικά απονεμήθηκαν 27 βραβεία και ένας έπαινος, τα οποία συνοδεύθηκαν με το αγαλματίδιο που δημιούργησε η νεαρή Μηλία γεωλόγος & εικαστικός Σοφία Τραπατσέλη από πετρωμένη λάβα και χαλκό σε μια συμβολική σύνθεση που αναπαριστά την προστατευόμενη χλωρίδα και την μοναδική γεωφυσική ταυτότητα της Μήλου.
Οι φετινοί βραβευθέντες ανά κατηγορία βράβευσης είναι :

OIKOΠOΛIΣ 2018 - Έργο ζωής αφιερωμένο στο περιβάλλον 
Λάκης Κουκιάσας για το συνολικό του έργο.

OIKOΠOΛIΣ 2018 - Επιστημονικά βραβεία 
Επιστημονικού έργου: Καθηγητής Αναστάσιος Καράμπελας για το συνολικό του έργο. .
Νέου επιστήμονα: Το βραβείο εφέτος απονεμήθηκε σε δύο νέες επιστήμονες καθώς η επιτροπή τις έκρινε εξ ίσου σημαντικές, στην Σταθάτου Πατρίτσια, για την εργασία: «Επαναχρησιμοποίηση Νερού: Περιβαλλοντική Προστασία & Δείκτες Μέτρησης Επίδοσης», Σχολή Χημικών Μηχανικών, Μονάδα Διαχείρισης Ενεργειακών & Περιβαλλοντικών Συστημάτων, ΕΜΠ και στην Αγγελίδου Μαργαρίτα για την μεταδιδακτορική έρευνα «Υφιστάμενες Εφαρμογές Εξυπνης Πόλης, Ευκαιρίες και Προτάσεις Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης» Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών, Τομέας Πολεοδομίας, Χωροταξίας & Περιφερειακής Ανάπτυξης, ΑΠΘ
Επιστημονικού εργαστηρίου ή ομάδας: στην Υπηρεσία Παροχής Κλιματικών Δεδομένων του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνων για την συνεχή επί 180 και πλέον χρόνια παρατήρηση και διατήρηση των χρονοσειρών δεδομένων.

OIKOΠOΛIΣ 2018 - Διπλωματικές εργασίες 
Διπλωματική εργασία για το νερό (προπτυχιακή): Μαρια Χατζηγιαννη, «Προσέγγιση ολοκληρωμένης διαχείρισης αστιών ρεμάτων και ομβρίων υδάτων: η περίπτωση της Εσχατιάς», ΕΜΠ.
Διπλωματική εργασία για το νερό (μεταπτυχιακή): Ιωαννα Ζωτου, «Συγκριτική Αξιολόγηση επτά δεικτών ποιότητας νερού WQIs) Βάσει μετρησεων σε επιφανειακά υδατικά συστήματα της Ελλάδας», Εργαστήριο Εγγειοβελτιωτικών Έργων και Διαχείρηση Υδάτινων πόρων,Σχολή Αγρονόμων και Τοπογράφων Μηχανικών ΕΜΠ.
Διπλωματική εργασία για τον αέρα: Κάσδαγλη Μαρία Ιωσηφίνα, «Μετα-Ανάλυση Μελετών για την Διερεύνηση σε Σχέση με την Ασθένεια Parkinson», Εργαστήριο Υγιεινής, Επιδημιολογίας και Ιατρικής Στατιστικής, ΕΚΠΑ
Διπλωματική εργασία για την ενέργεια: Τουμπουλιδης Παυλος, «Διερεύνηση της Απόδοσης και Εφαρμογής Ηλιακών Συλλεκτών Αέρα στις Κατασκευές». Τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος, Πολυτεχνική Σχολή Ξάνθης.
Διπλωματική εργασία για την μετακίνηση: Νικηφοριάδης Ανδρέας,»Διερεύvηση τoυ Αντιληπτoύ Επιπέδoυ Εξυπηρέτησης τωv Πεζών σε Πεζoδρόμια και Πεζόδρομους με Παρουσία Ποδηλάτων, ΕΜΠ.
Διπλωματική εργασία για τον οικισμό & το πράσινο σε πόλεις: Ελευεράκη Γωγώ, Σχεδιαςμός Πρότυπης Βιοκλιματικής Κατοικίας, Σχολή Θετικών & Εφαρμοσμένων Επιστημών, Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου.
Διπλωματική εργασία για την μελέτη σύγχρονων περιβαλλοντικών ζητημάτων: Πιπεράγκας Οδυσσέας, "Ποιοτική και ποσοτική εκτίμηση των μικροπλαστικών σε 3 παραλίες της ανατολικής Κρήτης." Εργαστήριο θαλάσσιας Οικολογίας, Τμήμα Βιολογίας, Πανεπιστήμιο Κρήτης.

OIKOΠOΛIΣ 2018 - Βραβεία οργανισμών 

Εκστρατεία περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης : ΑΠΘ, «Στρατηγική ευαισθητοποίησης των πολιτών της Θεσσαλονίκης για τα οφέλη της πεζής μετακίνησης»
Περιβαλλοντικό έργο: Ιδρυμα Τεχνολογίας και Ερευνας / Ινστιτούτο Ηλεκτρονικής Δόμης και Λέιζερ , Ελληνικός Στρατός/ Περιφέρεια Κρήτης, Πανεπιστήμιο Κρήτης “Εξυγίανση εσωτερικών χώρων με χρήση καινοτόμου επιχρίσματος»
Περιβαλλοντική εκπαίδευση: Πανεπιστήμιο Πατρών, Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης, Τμήμα Γεωλογίας & Τμήμα Χημειίας «Περιβαλλοντική Εκπαίδευση και Παραστασιακές Τέχνες: Στοπ στα Μικροπλαστικά»

OIKOΠOΛIΣ 2018 - Βραβεία τοπικής αυτοδιοίκησης 
Περιβαλλοντική πολιτική: Δήμος Βριλησσίων σε συνεργασία με τον ΕΔΝΣΑ για το έργο: «Καινοτόμες Πολιτικές από τη Διαχείριση Απορριμάτων με Ανακύκλωση στην Πηγή».
Περιβαλλοντικής διαχείρισης: Δήμος Αγ. Παρασκευής σε συνεργασία με την ΕΡΤ για το έργο: «Το Κινητό Πράσινο Σημείο του Δήμου Αγίας Παρασκευής».
Προγράμματος περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης: Δήμος Πλατανιάς σε Συνεργασία με το ΚΕΑΝ (Κύτταρο Εναλλακτικών Αναζητήσεων Νέων) για το έργο «Ημέρες Πράσινου Πλανήτη στο Δήμο Πλατανιά: Γνωρίστε το Μέλλον»
Επένδυσης προγράμματος περιβαλλοντικής επένδυσης: Δήμος Νέστου σε Συνεργασία με το ΙΓΜΕ και την ΔΕΥΑ Νέστου για το έργο «Εκμετάλευση Γεωθερμικού Πεδίου Ερατεινού»

OIKOΠOΛIΣ 2018 - Βραβεία μέσων ενημέρωσης
Ιστοσελίδας: Δικτυακός τόπος GReenLiving.gr, για την προώθηση φιλοπεριβαλλοντικών συνηθειών και νέου τρόπου ζωής.
Τηλεοπτικής εκπομπής: ΕΡΤ 3 για την Εκπομπή « Βότανα οι Καρποί της Γης»
Δημοσιογραφικού έργου: Προκόπης Γιόγιακας για δημοσιογραφικό έργο εστιασμένο στο Περιβάλλον.

OIKOΠOΛIΣ 2018 - Βραβεία επιχειρήσεων  
Περιβαλλοντικής πολιτικής: ATTICA ΑΕ ,
Ετήσιου προγράμματος για το περιβάλλον: ΟΤΕ για τις εφαρμογές κυκλικής οικονομίας
Επικοινωνίας περιβαλλοντικού χαρακτήρα: ΕΠΤΑ ΑΕ για την δημιουργία της πλατφόρμας FOLLOW GREEN
Χορηγίας περιβαλλοντικού έργου: INTERAMERICAN, για την Μελέτη Ανάδειξης Φυσικού Περιβάλλοντος του Ευρύτερου Αρχαιολογικού Χώρου του Ασκληπιείου Επιδαύρου
Υποστήριξης περιβαλλοντικού έργου: ΟΤΕ για το έργο VIMSEN

ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2018 - Έπαινος
Σύλλογος Γυναικών Γενισέα Ξάνθης για την Αναγέννηση Καλλιέργειας Ζαχαροκάλαμου για Πετιμέζι

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

04/2021

Περισσότερο διαβασμένα