Δευτέρα, 21 Μαϊος 2018 14:06

Το 7ο ΕCO FESTIVAL 22-24 Μαΐου 2018 στο κεντρικό πάρκο Σερρών

Πλούσιο πρόγραμμα δράσεων περιλαμβάνει το 7ο ECO FESTIVAL που γίνεται 22 με 24 Μαΐου στο κεντρικό πάρκο Σερρών (πρώην οδός Δορυλαίου), στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος “WED”, της Ευρωπαϊκής Πράσινης Εβδομάδας «EU_GREEN WEEK 2018» και της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αειφόρου Ανάπτυξης “ESDW”.


Το ECO FESTIVAL τελεί και φέτος υπό την αιγίδα του υπουργείου Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων και του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

«Το ECO FESTIVAL πολύ γρήγορα
καθιερώθηκε στη συνείδηση των πολιτών»
Νωρίτερα σήμερα το πρωί στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο δήμαρχος Σερρών, Πέτρος Αγγελίδης, παρουσία του αντιδημάρχου Έργων- Υποδομών Ηλία Γκότση παρουσίασε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων του 7ου ECO FESTIVAL.
«Για 7η συνεχή χρονιά το ECO FESTIVAL του Δήμου Σερρών συνεχίζει την προσπάθεια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών και κυρίως των παιδιών σε θέματα για την προστασία του περιβάλλοντος. Μέσα από πολλαπλές δράσεις εκατοντάδες μαθητές θα έχουν τη δυνατότητα να δραστηριοποιηθούν σε θέματα προστασίας περιβάλλοντος και να μεταδώσουν τις εμπειρίες τους και στους μεγαλύτερους. Δημιουργήσαμε το ECO FESTIVAL το 2011 και πολύ γρήγορα καθιερώθηκε στη συνείδηση των πολιτών. Διοργανώνεται για επτά συνεχόμενα χρόνια και αποτελεί σήμερα θεσμό για το Δήμο Σερρών. Σημαντική για την πραγματοποίηση του ECO FESTIVAL είναι η συμμετοχή της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, τους οποίους ευχαριστώ ιδιαίτερα. Θερμά συγχαρητήρια επίσης στους υπαλλήλους του τμήματος περιβάλλοντος για τις άοκνες προσπάθειές τους για την προετοιμασία του φεστιβάλ.»

Φέτος, το ECO FESTIVAL ξεκινάει με τις τριήμερες εκδηλώσεις στο Κεντρικό Πάρκο και στο Θερινό Θεατράκι στις 22,23 και 24 Μαΐου με πλούσιο πρόγραμμα δράσεων και λήγει με την ημερίδα «Μια περιβαλλοντική ματιά στο μέλλον» και την τελετή λήξης του φεστιβάλ την Τρίτη στις 5 Ιουνίου, αφιερωμένη στην Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, στο αμφιθέατρο “Γ. Καφταντζής” της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Σερρών.
Από τη μεριά του ο κ. Γκότσης αναφερόμενος στην εκδήλωση είπε τα εξής: «Φέτος, το θέμα της Παγκόσμια Ημέρας Περιβάλλοντος είναι “Beat Plastic Pollution”. Πρόκειται για μια εκστρατεία κατά της κατανάλωσης μιας χρήσης πλαστικών. Επιπροσθέτως, το ECO FESTIVAL είναι ενταγμένο στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Βιώσιμης Ανάπτυξης (EEBA) που αποτελεί μια πανευρωπαϊκή πρωτοβουλία για την ενθάρρυνση και τη δρομολόγηση δραστηριοτήτων, προγραμμάτων και εκδηλώσεων που στοχεύουν στην προώθηση της Βιώσιμης Ανάπτυξης. Τέλος, ο Δήμος σε συνεργασία με το ΚΕΑΝ συμμετέχουν στην Ευρωπαϊκή Πράσινη Εβδομάδα 2018, η οποία έχει θέμα “Πράσινες πόλεις για ένα πιο πράσινο μέλλον».

 

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

04/2021

Περισσότερο διαβασμένα