Πέμπτη, 10 Μαϊος 2018 11:51

Ρεκόρ ανακύκλωσης χαρτιού από τα σχολεία του Δήμου Λυκόβρυσης  Πεύκης

 

Την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση αλλά και την ενθάρρυνση των μαθητών, προκειμένου κανένα χαρτί να μην καταλήγει στα σκουπίδια, κατάφερε ο δήμος Λυκόβρυσης Πεύκης σε συνεργασία με την περιβαλλοντική κοινότητα των «GREEN ANGELS».

Τους τρεις τόνους άγγιξε η πρώτη ποσότητα χαρτιού που συγκέντρωσαν  τα σχολεία του δήμου.

Για τον λόγο αυτό και για πρώτη φορά, έχει τοποθετηθεί ένας χάρτινος κάδος σε κάθε σχολική τάξη, από τα νηπιαγωγεία μέχρι και τα λύκεια, προσφέροντας τη δυνατότητα στους μαθητές να ανακυκλώνουν εύκολα και γρήγορα.

Το εναρκτήριο σύνθημα της δράσης δόθηκε αρχές του έτους με την τοποθέτηση των χάρτινων υποδοχέων και την ενημέρωση των μαθητών τάξη-τάξη. Η ανταπόκριση μέχρι σήμερα  είναι εντυπωσιακή, καθώς μέσα στους πρώτους μήνες οι μαθητές συμμετέχουν με μεγάλο ενθουσιασμό.

Επόμενη αποστολή είναι η συγκέντρωση παλιών κατεστραμμένων βιβλίων προκειμένου να δοθούν για καλό σκοπό. Μαζί με την ποσότητα από πλαστικά καπάκια που έχουν ήδη συλλεχθεί από πολλά σχολεία, στόχος είναι η «μετατροπή» τους σε αναπηρικά αμαξίδια τα οποία θα προσφερθούν σε συνανθρώπους μας που τα έχουν ανάγκη.

Ο δήμαρχος Λυκόβρυσης Πεύκης Τάσος Μαυρίδης δήλωσε σχετικά: «Η ανακύκλωση στα σχολεία ξεκίνησε πολύ δυνατά και ελπίζω ότι θα συνεχιστεί στα ίδια υψηλά επίπεδα. Δεν αρκούμαστε όμως σε αυτή την προσπάθεια, επεκτείνουμε την προσπάθεια στα καταστραμμένα βιβλία. Και αυτή πρωτοβουλία, εντάσσεται στον γενικότερο σχεδιασμό του Δήμου για την προστασία του περιβάλλοντος και συγκεκριμένα συνδέεται άρρηκτα με τον περιβαλλοντικό στόχο της ανακύκλωσης. Ταυτόχρονα, λόγω του κοινωνικού της χαρακτήρα, αποκτά και μια ιδιαίτερο συμβολισμό ως μια σπουδαία πράξη προσφοράς και αλληλεγγύης.Οι ποσότητες χαρτιού και βιβλίων που θα συγκεντρωθούν από όλα τα σχολεία, θα συλλεχθούν και θα ζυγιστούν από ειδικό όχημα της περιβαλλοντικής κοινότητας των «GREEN ANGELS»  τους οποίους και ευχαριστούμε θερμά για την άψογη συνεργασία».

 

 

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

04/2021

Περισσότερο διαβασμένα