Τετάρτη, 11 Απριλίου 2018 14:55

Απαγόρευση αλιείας σε λίμνες και ποταμούς της Καρδίτσας

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Απαγορεύεται η διενέργεια αλιείας στις λίμνες Ν. Πλαστήρα και Σμοκόβου, καθώς και στους ποταμούς και παραπόταμους του νομού Καρδίτσας, για την προστασία της αναπαραγωγής των ψαριών και των υπολοίπων υδρόβιων οργανισμών.

Η απαγόρευση ισχύει από τις 16 Απριλίου έως τις 31 Μαΐου 2018.

Αυτό έγινε γνωστό από τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Π.Ε. Καρδίτσας. Αναλυτικά στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

Με την υπ. αριθμ. 3572/20-3-2018 απόφαση του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας απαγορεύεται η διενέργεια αλιείας με κάθε μέσο και εργαλείο στις Λίμνες Ν. Πλαστήρα και Σμοκόβου, στους ποταμούς, παραπόταμους και λοιπά εσωτερικά ύδατα του Νομού Καρδίτσας, από 16 Απριλίου 2018 ημέρα Δευτέρα έως 31 Μαΐου 2018 ημέρα Πέμπτη, για την προστασία της αναπαραγωγής των ψαριών και των υπολοίπων υδρόβιων οργανισμών.

Επίσης, σε τμήμα της Λίμνης Σμοκόβου και συγκεκριμένα στην πλημμυρίδα που δημιουργείται από τους παραποτάμους Κόκλα και Βίρνα και αριστερά από την γέφυρα της Κτιμένης, απαγορεύεται η διενέργεια αλιείας με κάθε μέσο και εργαλείο, από την 1η Απριλίου 2018 ημέρα Κυριακή έως την 30η Ιουνίου 2018 ημέρα Σάββατο, για τους ίδιους λόγους.

Την τήρηση των αποφάσεων, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις, έχουν οι Αστυνομικές Αρχές και οι Δασικές Υπηρεσίες αρμοδιότητάς τoυς.

Για τις παραβάσεις των αλιευτικών διατάξεων ή αποφάσεων επιβάλλονται διοικητικές ποινές (επιβολή προστίμου, κατάσχεση και εκποίηση των παρανόμων αλιευμένων προϊόντων, κατάσχεση και εκποίηση ή καταστροφή (ανάλογα με την περίπτωση) αλιευτικών εργαλείων και συσκευών) και ποινικές κυρώσεις.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2019

Περισσότερο διαβασμένα