Τρίτη, 10 Απριλίου 2018 12:44

«Πράσινο» βραβείο για τον δήμο Αλοννήσου

Για τις "πράσινες" πρωτοβουλίες του βραβεύθηκε ο δήμος Αλοννήσου.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρέθηκε ο δήμος Αλοννήσου στο πλαίσιο της απονομής των βραβείων «Greek Green Awards» που έλαβε χώρα την Παρασκευή 2 Μαρτίου 2018, την πρώτη ημέρα των εργασιών της 2ης διεθνούς έκθεσης «Verde.tec». Ενδεικτικό της αναγνώρισης των πρωτοβουλιών του δήμου για τη δραστική συρρίκνωση της χρήσης της πλαστικής σακούλας, ήταν η διάκριση του δήμου Αλοννήσου στην κατηγορία «Προστατευόμενες Περιοχές» για το βραβείο προστασίας «Natura».

Το βραβείο παρέλαβε από τον αναπληρωτή υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Ιωάννη Τσιρώνη ο κ. Κωνσταντίνος Σίδας, προϊστάμενος του Τμήματος Τεχνικών Υπηρεσιών και Περιβάλλοντος του δήμου Αλοννήσου, εκ μέρους του δημάρχου Αλοννήσου Πέτρου Βαφίνη που δήλωσε: «Οι οικολογικές πρωτοβουλίες που λαμβάνουμε, μας δικαιώνουν όχι μόνο λόγω των πολύ σημαντικών βραβείων που κερδίζουμε και που αποτελούν ηθική ανταμοιβή μας, αλλά κυρίως για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων του νησιού και την αναβάθμιση του προσφερόμενου τουριστικού προϊόντος μας, που πλέον είναι απτές και οφθαλμοφανείς αποδείξεις πως οι προσπάθειές μας αποδίδουν». Στη συνέχεια ο κ. Βαφίνης, ευχαρίστησε την επιτροπή αξιολόγησης των βραβείων «Greek Green Awards» και τους διοργανωτές της έκθεσης για την ύψιστη τιμή.

Μέσα στο τριήμερο 2-4 Μαρτίου, η καθιερωμένη διεθνής έκθεση με πάνω από 100 ομιλητές, 90 συνέδρους και 10.000 επισκέπτες, εντυπωσίασε την αγορά, τους επαγγελματίες και το καταναλωτικό κοινό, σχετικά με τις τεχνολογίες περιβάλλοντος και τις βέλτιστες πρακτικές των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης όπως του δήμου Αλοννήσου.

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

04/2021

Περισσότερο διαβασμένα