Δευτέρα, 02 Απριλίου 2018 15:51

Οι μέλισσες δίνουν ζωή. Ας τις βοηθήσουμε! (video)

Είναι πολύ σημαντικό να κατανοήσουμε τη μεγάλη συνεισφορά που έχουν οι μέλισσες στη δική μας ζωή και το πόσο σημαντικό είναι να νοιαζόμαστε γι΄αυτές.

Δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε πως εμείς εξαρτόμαστε από τη φύση και η φύση από τις μέλισσες. Άρα έχει μεγάλη σημασία η στάση που θα κρατήσουμε, είτε είμαστε αγρότες, είτε περιπατητές...
Ας πούμε πως μία απλή πράξη, όπως το τάισμα μιας αδύναμης μέλισσας, μπορεί να κάνει τη διαφορά.
Και μια πραγματική ιστορία:
Μια κοπέλα καθώς πήγε το πρωί στην κουζίνα του σπιτιού της πρόσεξε πως έξω από την σίτα του παραθύρου βρισκόταν μια μέλισσα, πράγμα περίεργο καθώς οι μέλισσες συνεχώς πετούν απο λουλούδι σε λουλούδι και δε χασομερούν ποτέ. Η κοπέλα πήρε τη μέλισσα, την ακούμπησε στο μανίκι της και της έδωσε μέλι, για να δυναμώσει. Μέσα σε λίγα λεπτά η μέλισσα είχε πάρει τα πάνω της. Παρέμεινε λίγη ώρα σε ένα φύλλο για να ξεκουραστεί και πλέον ήταν έτοιμη να επιστρέψει στη δουλειά της. Γιατί η επικονίαση των φυτών και η συλλογή γύρης είναι πολύ σημαντικά και για εμάς τους ανθρώπους...
Ο κόσμος δεν έχει συνειδητοποιήσει το πόσο σημαντικές είναι οι μέλισσες για το περιβάλλον και τον πλανήτη. Ο ίδιος ο Άλμπερτ Αϊντστάιν είχε πει “Εάν η μέλισσα εξαφανιστεί από το πρόσωπο της Γης, δεν θα απομείνουν στον άνθρωπο παραπάνω από τέσσερα χρόνια ζωής”.
Άρα την επόμενη φορά που θα δείτε μία μέλισσα αδύναμη να πετάξει μη την σκοτώσετε, αλλά βρείτε τρόπο να τη βοηθήσετε. Φυσικά δεν είναι απαραίτητο να την πάρετε στο χέρι σας, όπως κάνει η κοπέλα στη φωτογραφία, η οποία προσέφερε στη μέλισσα λίγο μέλι για να μπορεί να πετάξει και να συνεχίσει τη σκληρή της δουλειά.

Δείτε το video:

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα