Παρασκευή, 30 Μαρτίου 2018 11:05

Ο δήμος Κατερίνης συμμετέχει και φέτος στο «Let’s do it Greece»

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Στη μεγαλύτερη εθελοντική εκστρατεία καθαρισμού της χώρας μέσα σε μία μέρα με τον γενικό τίτλο «Let’s do it Greece», η οποία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 29 Απριλίου 2018, συμμετέχει και φέτος ο δήμος Κατερίνης.

Ήδη από τη Δευτέρα 23 Απριλίου και με κεντρικό σύνθημα “Γίνε η αλλαγή που περιμένεις” ο δήμος θα κινείται σε ρυθμούς εθελοντισμού, συμμετέχοντας ενεργά και καθημερινά έως την ημέρα κορύφωσης (29/04) στις περιβαλλοντικές δράσεις.

Επίκεντρο και της φετινής συμμετοχής, αποτελεί η «Σχολική Εβδομάδα Εθελοντισμού». Πρόκειται για μια εβδομάδα δράσεων, που υλοποιείται με την έγκριση του υπουργείου Παιδείας, μέσα στη σχολική μονάδα. Σκοπός των εκδηλώσεων είναι να υιοθετηθεί ο σχολικός χώρος ως πεδίο δράσης καθαρισμού και βελτίωσης του περιβάλλοντος.

Η φετινή συμμετοχή του Τμήματος Περιβάλλοντος και Πρασίνου του δήμου Κατερίνης εστιάζεται στην ενημέρωση και εκπαίδευση των μαθητών σε περιβαλλοντικά θέματα, όπως για παράδειγμα την ανακύκλωση, την κομποστοποίηση και την αισθητική αναβάθμιση υπαίθριων χώρων, ενώ παράλληλα, θα πραγματοποιηθούν φυτεύσεις, καθαρισμοί και εργασίες συντήρησης.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/2018

Περισσότερο διαβασμένα