Παρασκευή, 23 Μαρτίου 2018 15:25

Διπλασιάζονται οι δικαιούχοι του «εξοικονομώ» - Επανεργοποίηση της πλατφόρμας για όσους δεν πρόλαβαν

Ενεργοποιήθηκε εκ νέου πριν μία ώρα η ηλεκτρονική πλατφόρμα υπαγωγής στο πρόγραμμα «Εξοικονόμηση κατ’ οίκον ΙΙ», προκειμένου να διευκολυνθούν όσοι έχουν εγγραφεί στο σύστημα, αλλά δεν πρόλαβαν να ολοκληρώσουν τη διαδικασία υποβολής αίτησης, ενώ ανακοινώθηκε ο διπλασιασμός των πόρων του προγράμματος.

Η ενεργοποίηση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας αφορά τις περιφέρειες Ηπείρου, Θεσσαλίας, Δυτικής Ελλάδας, Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης και Κεντρικής Μακεδονίας, για τις οποίες γίνονταν δεκτές αιτήσεις υπαγωγής αυτή την εβδομάδα και συνολικά εκδήλωσαν ενδιαφέρον 23.850 νοικοκυριά.

Σύμφωνα με το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, χθες, αφού οριστικοποιήθηκαν 12.338 αιτήσεις, εξαντλήθηκαν τα 120,7 εκ. ευρώ που μέχρι τότε διέθετε το Ταμείο Άμεσης Ενίσχυσης. Στη συνέχεια πρωτοκολλήθηκαν περίπου 3.500 επιλαχούσες αιτήσεις, ενώ περίπου 8.000 χρήστες έχουν ξεκινήσει αλλά δεν πρόλαβαν να ολοκληρώσουν τη διαδικασία υποβολής αίτησης.

Καθώς το ενδιαφέρον για το πρόγραμμα υπερέβη κάθε προσδοκία, το ΥΠΕΝ ανακοίνωσε τον διπλασιασμό των πόρων του προγράμματος, για να καλυφθούν οι αιτήσεις όλων αυτών των επιλαχόντων. Ο διπλασιασμός των πόρων για το σύνολο του προγράμματος θα έχει ως αποτέλεσμα οι δικαιούχοι να αυξηθούν από 40.000-45.000 νοικοκυριά σε 90.000-95.000 νοικοκυριά για το σύνολο της χώρας.

Τη Δευτέρα, στις 8:00, ξεκινά η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για τις περιφέρειες Πελοποννήσου, Στερεάς Ελλάδας, Δυτικής Μακεδονίας, Ιονίου, Βορείου Αιγαίου και Κρήτης.

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα