Πέμπτη, 05 Νοεμβρίου 2020 20:41

Ένα ακόμη πάρκο τσέπης στην Καλαμάτα

Ένα ακόμη πάρκο τσέπης διαμορφώνεται αυτές τις ημέρες επί της οδού Ασκληπιού στην Καλαμάτα, μετά το πρώτο πάρκο τσέπης που ολοκληρώθηκε κατά το προηγούμενο διάστημα. 

Για το σημείο αυτό, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση του δήμου Καλαμάτας, ο δήμος είχε δεχθεί πολλές οχλήσεις από περιοίκους στο παρελθόν σχετικά με την προσβασιμότητα και τις εστίες ρύπανσης που δημιουργούνταν εντός της νησίδας.

Ο νέος σχεδιασμός προβλέπει ένα χώρο λειτουργικό, ασφαλή και κυρίως προσβάσιμο για όλους τους κατοίκους και τους διερχόμενους.

Τις ημέρες αυτές πραγματοποιούνται οι εργασίες πλακόστρωσης των δαπέδων κίνησης και οι εργασίες τοποθέτησης νέων φωτιστικών σωμάτων. Στο σημείο δημιουργήθηκαν εσοχές για τους μπλε κάδους ανακύκλωσης. Τα δύο μεγάλα δένδρα εντός της νησίδας διατηρήθηκαν και ο περαστικός θα έχει την ευκαιρία να απολαμβάνει τη σκίαση που προσφέρουν, ενώ η φύτευση του γύρω χώρου θα εμπλουτιστεί ακόμα περισσότερο με νέα μικρά δένδρα, πράσινο αλλά και ένα μικρό βραχόκηπο.

Είναι η δεύτερη παρέμβαση για δημιουργία πάρκου τσέπης που πραγματοποιείται και πολύ σύντομα θα παραδοθεί στους δημότες της Καλαμάτας.

Σημειώνεται ότι οι εργασίες εκτελούνται από το τμήμα αυτεπιστασίας της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών, σε συνεργασία με τις Γεωτεχνικές Υπηρεσίες του δήμου.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

08/2020

Περισσότερο διαβασμένα