Τετάρτη, 07 Μαρτίου 2018 13:18

Η ρύπανση του ποταμού Ευρώτα στο επίκεντρο

Η ρύπανση του ποταμού Ευρώτα ήταν το θέμα συνάντησης εργασίας που πραγματοποιήθηκε χθες.

Στη συνάντηση που έγινε στο γραφείο της αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας Αδαμαντίας Τζανετέα ήταν παρόντες ο δήμαρχος Ευρώτα Βέρδος Δήμος, o αντιδήμαρχος Σπάρτης Σκρουμπέλος Βασίλειος, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Μπουκουβάλας Ιωάννης και Χρυσαδάκος Σταύρος, ο αντιδήμαρχος Ευρώτα Παναγιώτης Λυμπέρης, η πρόεδρος της Δ.Κ. Σκάλας Ιωάννα Κούρλα καθώς και αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες της Π.Ε. Λακωνίας.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης τέθηκε το θέμα της μόλυνσης και της υποβάθμισης του ποταμού Ευρώτα, καταγράφηκαν οι αιτίες της μόλυνσης και διατυπώθηκαν προτάσεις για την προστασία και ανάδειξή του. Όλες οι πλευρές εξέφρασαν την αγωνία τους για το μέλλον του ποταμού και συμφώνησαν σε ένα σχέδιο δράσης που θα έχει ως στόχο την ευαισθησία των πολιτών για το μέλλον του ποταμού Ευρώτα.

Σε δηλώσεις της η αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας τόνισε ότι οφείλουμε να διαφυλάξουμε το ιδιαίτερο οικοσύστημα του Ευρώτα και να αναλάβουμε πρωτοβουλίες για να διασωθεί ο ποταμός που ταυτίζεται με το μέλλον της Σπάρτης αλλά και της ευρύτερης περιοχής.

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα