Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου 2018 11:48

Τον Μάρτιο ξεκινά το πειραματικό πρόγραμμα με τους κάδους οργανικών απορριμμάτων στην Καλαμάτα

Τον Μάρτιο ξεκινά το πειραματικό πρόγραμμα με τους κάδους οργανικών απορριμμάτων στην Καλαμάτα

Νέο ρεύμα ανακύκλωσης χαρακτήρισε ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Ανακύκλωσης και Αμαξοστασίου του δήμου Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, μιλώντας στην "Εύφορη Γη" το πρόγραμμα με τους καφέ κάδους οργανικών απορριμμάτων που θα ξεκινήσει μέσα στον Μάρτιο.

Η ανάρτηση της "Εύφορης Γης" για την παραλαβή από τον δήμο Καλαμάτας καφέ κάδων, όπου θα εναποτίθενται οργανικά, προδιαλεγμένα απορρίμματα προκάλεσε πολύ μεγάλο ενδιαφέρον.
Για το λόγο αυτό επικοινωνήσαμε με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, ο οποίος μας ενημέρωσε ότι ο δήμος έχει παραλάβει 50 κάδους των 750 λίτρων και 100 κάδους των 45 λίτρων, ενώ αναμένει 30.000 βιοδιασπώμενες πλαστικές σακούλες, στις οποίες θα τοποθετούνται τα οργανικά απορρίμματα. Οι μεγάλοι κάδοι θα εγκατασταθούν σε χώρους μεγάλης συλλογής, δηλαδή στην αγορά, στο στρατόπεδο, στο νοσοκομείο, στην 120 ΠΕΑ και κοντά σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος. Οι μικροί κάδοι θα διατεθούν σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, τα οποία παράγουν μεγάλο όγκο οργανικών απορριμμάτων, στο Ιστορικό Κέντρο και στην Μαρίνα Καλαμάτας. Στους δημότες αυτών των περιοχών μετά από ενημέρωση για τη διαλογή και την χρήση, θα δοθούν βιοδιασπώμενες πλαστικές σακούλες, όπου θα τοποθετούνται τα οργανικά απορρίμματα και στη συνέχεια θα ρίχνονται στους καφέ κάδους. Από εκεί ειδικό απορριμματοφόρο θα τα οδηγεί στο χώρο διαχείρισης απορριμμάτων, ενώ μετά από 40 περίπου ημέρες το κομπόστ θα έχει ωριμάσει και θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τη Διεύθυνση Γεωτεχνικών Υπηρεσιών του δήμου για τις ανάγκες του (π.χ. στα παρτέρια).
Σύμφωνα με τον κ. Βασιλόπουλο το πρόγραμμα ξεκινά πειραματικά με τελικό στόχο όλοι οι δημότες να έχουν τον κάδο τους. Για το λόγο αυτό έχει ήδη κατατεθεί πρόταση μέσω ΕΣΠΑ για την προμήθεια 200.000 κάδων οργανικών απορριμμάτων. Πρόκειται για νέο ρεύμα ανακύκλωσης τόνισε ο αντιδήμαρχος και πρόσθεσε ότι ο σκοπός είναι να κάνουμε διαλογή στην πηγή.

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ 

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022