Παρασκευή, 16 Φεβρουαρίου 2018 14:01

Διανεμήθηκαν οι πρώτοι κάδοι κομποστοποίησης οικιακών απορριμμάτων στο δήμο Λεβαδέων

Εκδήλωση για τη δωρεάν διανομή κάδων κομποστοποίησης οικιακών απορριμμάτων πραγματοποιήθηκε στη Λιβαδειά.

Η δήμαρχος Λεβαδέων Γιώτα Πούλου μιλώντας στην εκδήλωση, η οποία έγινε την Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου στο Συνεδριακό Κέντρο “Χρήστος Παλαιολόγος”, τόνισε ότι αυτή αποτελεί το αποκορύφωμα των ενεργειών του δήμου για την προστασία του περιβάλλοντος, η οποία είναι προτεραιότητα για τη δημοτική αρχή. Αναφέρθηκε στην έγκριση της μελέτης κομποστοποίησης, συνολικού ύψους 140.000 ευρώ, καθώς επίσης και στη δέσμευση για τη συνέχιση υλοποίησης του Περιφερειακού Σχεδιασμού (ΠΕΣΔΑ) βάσει των κατευθύνσεων του Εθνικού Σχεδιασμού (ΕΣΔΑ) που αφορούν στην ορθολογική διαχείριση των απορριμμάτων με τη διαλογή στην πηγή.

Επίσης, αναφέρθηκε συνοπτικά στο σύνολο των ενημερωτικών δράσεων του Δήμου Λεβαδέων για την ευαισθητοποίηση των πολιτών. Στη συνέχεια ευχαρίστησε τους μαθητές και την εκπαιδευτικό Βίκυ Γερακοπούλου, του 3ου Γυμνασίου Λιβαδειάς που συμμετείχαν στην εκδήλωση και παρουσίασαν το σωστό τρόπο διαλογής των απορριμμάτων στην πηγή.

Τέλος, ακολούθησε η κλήρωση για τη δωρεάν διανομή κάδων οικιακής κομποστοποίησης, όπου 60 πολίτες έλαβαν τους πρώτους κάδους. Η δήμαρχος ενημέρωσε ότι θα ακολουθήσει νέα προμήθεια κάδων ώστε να ικανοποιηθούν τα αιτήματα όλων των ενδιαφερομένων που υπερβαίνουν ήδη τους 110.

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

04/2021

Περισσότερο διαβασμένα