Παρασκευή, 09 Φεβρουαρίου 2018 12:13

Μαθητές της Αθήνας ποδηλατούν και ενημερώνονται στα Τρίκαλα για την προσβασιμότητα

Στα Τρίκαλα βρέθηκε ομάδα μαθητών των Εκπαιδευτηρίων Δούκα.

Στο πλαίσιο του προγράμματος Ecomobility, που το συγκεκριμένο σχολείο της Αττικής υλοποιεί, η υπεύθυνη καθηγήτρια Σοφία Σερδάρη και 9 μαθητές και μαθήτριες επισκέφθηκαν την πρωτεύουσα του Δήμου Τρικκαίων.

Κύριος στόχος, η επιτόπια διερεύνηση των συνθηκών και των αιτών, που ορίζουν τα Τρίκαλα ως μια από τις πλέον βιώσιμες πόλεις, έχοντας μάλιστα βραβευθεί και στο πλαίσιο της Εβδομάδας Κινητικότητας το 2015, ως μια από τις 10 πιο βιώσιμες πόλεις στην ΕΕ.

Οι μαθητές επισκέφθηκαν το Δημαρχείο Τρικκαίων, όπου ενημερώθηκαν για το γενικότερο πρόγραμμα Smart Trikala και το πλήθος των εφαρμογών του, ειδικά σε σχέση με την προσβασιμότητα. Ακολούθως, με τα δωρεάν ποδήλατα του Δήμου Τρικκαίων, έγινε μια πρώτη επαφή με τις συνθήκες που επικρατούν στον κεντρικό – έναν εκ των τριών – ποδηλατόδρομο της πόλης. Στο Μουσείο Τσιτσάνη, εκτός από την ξενάγηση από τον εκπρόσωπο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων Θανάση Μιχαλάκη, έγινε μια ειδικότερη παρουσίαση του προγράμματος «CityMObil2», του γνωστού «λεωφορείου Χωρίς Οδηγό». Ο κ. Λουκάς Βαβίτσας, ως στέλεχος της e-trikala ΑΕ, που υλοποίησε το πρόγραμμα και ο κ. Χάρης Καλλιάρας, ειδικός συνεργάτης του Δήμου Τρικκαίων σε θέματα Ανάπτυξης και Προγραμματισμού, έθεσαν τα βασικά ζητήματα και συμπεράσματα από την εξάμηνη πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος. Έγινε ειδική αναφορά στα ζητήματα της παρακαταθήκης του προγράμματος και στη συνέχισή του, ως CityMoβil3 το αμέσως επόμενο διάστημα, με νέες, πρωτοποριακές δράσεις. Ακολούθως, οι εκπαιδευτικοί του ΕΕΕΕΚ Τρικάλων Λίτσα Τασούλα και Τέτη Γρηγορίου, παρουσίασαν τις δράσεις του Freemobility, της ειδικότερης, δηλαδή, διοργάνωσης για την προσβασιμότητα. Αναφέρθηκαν στην κινητοποίηση της κοινωνίας, στην άψογη συνεργασία με τον Δήμο Τρικκαίων, στις βελτιώσεις της προσβασιμότητας που έχουν συμβεί, καθώς και στους στόχους για τη νέα χρονιά. Ακολούθησε νέος περίπατος και ποδηλατοβόλτα στο κέντρο της πόλης, ως βιωματική σύνδεση της υπάρχουσας κατάστασης με τις εμπειρίες των μαθητών από τους τόπους κατοικίας τους.

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

04/2021

Περισσότερο διαβασμένα