Τρίτη, 06 Φεβρουαρίου 2018 14:56

RE:THINK σε Δυτική Μάνη και Σαμοθράκη

Η ομάδα RE:THINK παρουσιάζει το έργο της και μεταφέρει την εμπειρία της οικιακής και συνοικιακής κομποστοποίησης και εκτός Καλαμάτας.

Καλεσμένη του Δήμου Δ. Μάνης, η ομάδα τοποθέτησε πιλοτικά κομποστοποιητές σε σχολεία της περιοχής, υλοποιώντας παράλληλα ενημερωτικά εργαστήρια με καθολική συμμετοχή από την σχολική κοινότητα. Στόχος είναι να γίνουν σημεία αναφοράς για τους κατοίκους της περιοχής τόσο για συλλογική χρήση, όσο και προτροπή εκπαίδευσης για οικιακή χρήση, αλλά και να λειτουργήσουν πιλοτικά, διερευνώντας έτσι την δυνατότητα δημιουργίας Δικτύου Συνοικιακής Κομποστοποίησης στην περιοχή.

Επίσης, από τις 29 Ιανουαρίου μέχρι και τις 2 Μαρτίου μέλη της ομάδας RE:THINK βρίσκονται στην Σαμοθράκη καλεσμένοι του Αυστριακού Ινστιτούτου Κοινωνικής Οικολογίας της Βιέννης , ALPEN ADRIA UNIVERSITY και του συλλόγου “Βιώσιμη Σαμοθράκη”. Οι δύο αυτοί φορείς σε συνεργασία με τον Δήμο Σαμοθράκης έχουν ως στόχο να μεταμορφώσουν την Σαμοθράκη σε πρότυπο νησί βιώσιμης διαχείρισης και αειφόρου ανάπτυξης. Στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας η RE:THINK έχει κληθεί να μεταφέρει το παράδειγμα της οικιακής και συνοικιακής κομποστοποίησης σε κατοίκους και επιχειρηματίες του νησιού εγκαθιστώντας κομποστοποιητἐς RE:THINK και υλοποιώντας εκπαιδευτικά εργαστήρια και ενημερώσεις.

Το Re:Think Δίκτυο Συνοικιακής Κομποστοποίησης, από την ομάδα RE:THINK  είναι ένα πρωτότυπο σύστημα συλλογικής διαχείρισης των οργανικών απορριμμάτων από τους ίδιους τους δημότες και για τους ίδιους τους δημότες, σε συνεργασία με δήμους ή συλλογικούς φορείς. Σε συνεργασία με τον Δήμο Καλαμάτας το 2014 δημιουργήθηκε Δίκτυο 60 Συνοικιακών Κομποστοποιητών, το οποίο βρίσκεται συνεχώς σε εξέλιξη.

 

 

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

04/2021

Περισσότερο διαβασμένα